10 lucruri pe care fiecare părinte trebuie să le știe pentru a preveni înecul copiilor

Distribuie aceasta postare:

prevenire inec

Mulți copii sunt atrași de apă. Este sclipitoare, în ea plutesc lucruri. Este un mediu în care corpul uman trebuie să se adapteze prin mișcări circulare pentru a se menține la suprafață. De asemenea, este foarte distractiv să te joci cu apa. Însă, înainte de toate, fiecare părinte trebuie să țină cont de siguranța copilului, mai ales atunci când acesta se află în preajma apei.

Fiecare persoană poate avea un accident în apă, chiar și copiii care știu să înoate. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în iazuri, lacuri, râuri sau în mare. În aceste medii, adâncimea și temperatura apei se pot schimba rapid. La fel și curenții. Conform experților de la Harvard Medical School, fiecare părinte ar trebui să știe cel puțin 10 lucruri despre înec.

Înecul poate fi prevenit! Iată 10 lucruri pe care fiecare părinte trebuie să le știe:

 1. Învață-ți copilul să înoate. Clubul Swimming Team oferă cursuri de înot. De preferat ar fi să-ți înscrii copilul la un curs de înot unde poate învăța inclusiv ce trebuie să facă pentru a se bucura de apă în siguranță, prevenind eventualele pericole.
 2. Învață să faci resuscitare cardio-pulmonară – una dintre cele mai importante tehnici de prim ajutor. Este ușor de învățat și salvează vieți!
 3. Dacă ai o piscină în curte, asigură-te că este îngrădită de jur împrejur și că are o poartă care se blochează automat.
 4. Învață-ți copilul să poarte vesta de salvare de fiecare dată când iese în ape deschise cum ar fi un lac, marea sau oceanul. În primul rând, fii chiar tu un exemplu pentru el și poartă vesta de salvare, dacă nu știi să înoți!
 5. Explica-i copilului ce sa facă atunci când e prins într-un curent de apă: în loc să se opună curentului și să înoate înspre mal împotriva acestuia, să înoate în paralel spre mal, eliberându-se treptat.
 6. Supraveghează-ți copilul în fiecare moment, în special când acesta se află lângă o sursă de apă – căzi, piscine, la plajă. Chiar și atunci când pe plajă se află un salvamar. Poți citi și verifica telefonul mai târziu. Nimic nu este mai important decât viața copilului.
 7. Înecul este „tăcut”.

  Când ne gândim la înec, ne gândim automat la o persoană care se află în apă, flutură disperată brațele și cere ajutor. Însă, de cele mai multe ori, nu se întâmplă așa. De obicei, oamenii trag cât pot de mult aer în piept și se scufundă, fără a reveni la suprafață. Nu pot țipa și nu-și pot flutura brațele în semn de pericol. Prin urmare, o persoană se poate îneca fără ca părinții, soțul sau prietenii de pe mal să își dea seama. Iată de ce este cu atât mai important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual nici măcar o secundă. Înecul se produce rapid, în mai puțin de 2 minute.

 8. Înecul se poate întâmpla chiar și în prezența salvamarilor. Nu sunt puține știrile la televizor când se anunță că adulți sau copii deopotrivă au alunecat pe fundul unui bazin public, supravegheat de salvamari, și s-au înecat. Oamenii se pot îneca în locurile păzite de salvamari. Salvamarii nu pot vedea întotdeauna totul, mai ales atunci când înecul se produce tăcut. În plus, și ei pot fi distrași la fel ca oricine altcineva.
 9. Înecul poate avea loc și în apă mică

  Copilul nu trebuie să fie în larg sau în apă adâncă pentru a se îneca. Este suficient să fie într-o zonă cu suficientă apă cât să-și introducă fața în ea. Copiii se pot îneca și într-o cadă, într-o găleată cu apă sau un vas de toaletă.

 10. Și înotătorii buni se pot îneca

  Persoanele care înoată bine și au încredere în stilul lor de înot pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinse într-un curent de apă sau în ceva subacvatic, cum ar fi o algă. De asemenea, în timp ce înoată, există riscul să se lovească la cap. Oricât de bine înoată copilul tău, nu ai nicio garanție că ceva rău nu se poate întâmpla. Fii în permanență cu ochii pe el!

 

Înotul poate fi distractiv și benefic pentru sănătatea ta și a copilului tău. Nu trebuie să te sperii de eventualele pericole, ci pur și simplu să ai grijă și să-ți înveți copilul să aibă grijă de el atunci când se află în apă. Tratează apa cu respectul și teama cuvenite și instruiește-ți copilul să faca la fel.

Fii eroul copilului tău și vino la înot pentru a evita situațiile neplăcute.

Apa este un mediu plăcut atunci când știi să înoți, dar periculos atunci când nu știi.

 

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830