Cele 3 sporturi care iti prelungesc viata

Distribuie aceasta postare:

cele trei sporturi care prelungesc viata

Este binecunoscut faptul ca, pentru a functiona la capacitatea sa maxima, organismul uman are nevoie de miscare. Exercitiile fizice au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, asupra activitatii creierului si reduc riscurile incidentei in cazul unui mare numar de boli.

Insa, in era vitezei, oamenii nu au foarte mult timp disponibil pentru a practica mai multe activitati sportive. Cercetatorii s-au intrebat care sunt sporturile care aduc cele mai mari beneficii sanatatii si daca intr-adevar conteaza ce sporturi practici.

Intr-un studiu publicat de „British Journal of Sports Medicine”, cercetatorii europeni si australieni sustin ca diferite activitati sportive au un impact diferit asupra longevitatii oamenilor. Ei au ajuns afirma acest lucru in urma unui studiu desfasurat intre anii 1994 si 2008, la care au participat peste 80.000 de britanici.

Concluzia surprinzatoare a studiului este ca riscul cel mai redus de moarte pe perioada derularii studiului l-au avut acele persoane care practicau unul dintre aceste trei sporturi: sporturile de racheta (cum ar fi tenisul de masa, tenisul de camp sau badmintonul), inotul si aerobicul.

În medie, 44% dintre persoanele cuprinse in studiu fac miscare la nivelul recomandat de autoritati. De exemplu, in SUA, recomandarea este ca persoanele sa dedice 150 de minute pe saptamana unei activitati sportive moderate sau intense. Dintre aceste persoane, s-a constatat ca riscul de deces este cu 47% mai mic in cazul persoanelor care practica sporturile de racheta, cu 28% mai redus in cazul celor care fac inot si cu 27% mai mic la persoanele care fac aerobic.

In mod surprinzator, alergatul nu s-a remarcat ca fiind un sport care reduce riscul de deces, in cazul acestui studiu.

De asemenea, conform cercetatorilor, ciclismul reduce acest risc intr-o mica masura. Explicatia este ca, de cele mai multe ori, mersul pe bicicleta este o activitate pe care oamenii o fac ocazional, ca sa se relaxeze sau ca sa se deplaseze si nu este practicata ca un sport.

La polul opus, inotul si sporturile de racheta presupun exercitii destul de intense.

Cel mai important lucru este, insa, sa faci miscare, chiar daca sportul tau preferat nu este tenisul, inotul sau aerobicul. Studiul mai evidentiaza clar faptul ca persoanele care fac sport au un risc de deces mai scazut decat cele care au un stil de viata sedentar.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830