5 obiceiuri simple pentru starea ta de bine în noul an

Distribuie aceasta postare:

obiceiuri

Iată-ne ajunși la finalul unui an și la începutul unui an nou, în care este firesc să dorim să ne fie mai bine, din toate punctele de vedere. Un aspect esențial fără de care niciun beneficiu din exterior nu este apreciat și nu aduce satisfacție este starea de bine.

În orice situație te-ai afla, este important să știi că ai puterea de a-ți crea propria ta stare de bine și de a o menține. De ce să faci acest efort? Deoarece aceste obiceiuri te vor ajuta să fii o persoană mai optimistă, mai energică și să obții rezultate mai bune în toate domeniile vieții tale.

Iată 5 obiceiuri ușor de implementat care îți vor asigura o stare de bine în noul an:

  • Fă mai multă mișcare

Atunci când facem mișcare, corpul nostru produce anumiți hormoni care ne asigură o stare de bucurie, fericire și relaxare. Așadar, alege un sport care ți se potrivește, o activitate care îți aduce bucurie și o stare de bine și începe să o practici. Câteva ore de sport pe săptămână îți vor aduce un mare plus la capitolul bucurie și fericire! Dacă te gândești că înotul ar fi sportul care ți se potrivește, te așteptăm cu drag la bazinele unde organizăm cursuri de înot în București: bazinul Swimming Team Regie (str. Larisa, nr. 2, Sector 6) și bazinul Swimming Team Fundeni (str. Agricultori nr. 18-20, zona șos. Fundeni).

  • Consumă mai multă apă

Cunoscuta regulă de 2 litri de apă pe zi este una generală care nu se aplică tuturor persoanelor la fel. Diferite studii efectuate pe parcursul timpului au arătat că nevoia de apă diferă de la o persoană la alta, în funcție de factori precum alimentația, starea de sănătate, activitățile efectuate, temperatura mediului ambiant etc. Specialiștii Institutului American de Nutriţie recomandă un consum de lichide de aproximativ 3 litri/zi pentru bărbaţi, și de 2,2 litri/zi pentru femei. Pentru a-ți cultiva obiceiul de a bea apă, ține la îndemână o cană sau o sticlă cu apă. De asemenea, îți poți forma obiceiul de a bea apă după ce te-ai trezit, înainte de prânz și de cină sau în timp ce lucrezi.

  • Petrece mai mult timp în natură

De obicei, ne grăbim să facem activitățile de rutină și ajungem să petrecem prea puțin timp în natură și mult prea rar decât am avea nevoie. Studiile realizate de specialiștii din diferite țări au arătat că, atunci când o persoană petrece timp în natură, se reduce simțitor nivelul de stres și anxietatea. Un alt efect este stimularea memoriei și a creativității. Așadar, dacă nu ai ocazia să ieși din oraș prea des, cel puțin poți alege să petreci câteva ore pe săptămână într-un parc, conectându-te cât mai mult cu natura.

  • Relaxează-te conștient

Cei mai mulți dintre oameni nu conștientizează că au obosit și că au devenit stresați decât după ce au acumulat destul de multă tensiune. Și e firesc să se întâmple așa, din moment ce nu au format obiceiul de a se relaxa conștient și periodic. Astfel, îți poți începe ziua cu câteva respirații profunde și cu câteva afirmații care te motivează și o poți încheia cu același lucru. În plus, poți alege una dintre pauzele de la serviciu pentru a o dedica relaxării tale. Cea mai simplă și accesibilă metodă de relaxare este să-ți îndrepți atenția către respirație și să o observi timp de câteva minute, fără să te gândești la nimic.

  • Fă lucruri noi

Este incredibil cât de multă bucurie și fericire îți pot aduce anumite activități noi pe care le-ai putea face. Gândește-te la ce visai să faci în copilărie și încă nu ai reușit să faci până acum, sau la anumite hobby-uri pe care amicii sau colegii tăi le practică și care te tentează și pe tine sau poate la o excursie pe care ți-ai dorit demult să o faci, însă nu ai avut curajul. Propune-ți să faci câte un lucru nou pe săptămână sau cel puțin pe lună. Oricât de mic și nesemnificativ ar părea la o primă vedere, va face o mare diferență pentru tine, deoarece îți va aduce impresii noi, te va pune în legătură cu oameni noi și, în general, îți va influența în bine modul de a gândi și de a trăi.

Îți dorim în noul an să faci cât mai multe lucruri plăcute și interesante pentru tine care să-ți asigure o stare de bine, de relaxare, de bucurie și de fecicire. Și, desigur, dacă putem contribui și noi la starea ta de bine atunci când vii la bazinele noastre, vom fi încântați!

Un an nou plin de bucurie și realizări frumoase!

Sursa foto: Pixabay.com

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830