Ne apropiem de finalul anului 2016 si, in aceste zile, avem ragazul de a face un bilant al anului care trece si de a ne stabili obiective pentru anul care urmeaza.
Desigur, nu este obligatoriu sa faci aceste lucruri, insa toate persoanele care isi scriu o lista de scopuri la inceput de an pot sa-ti confirme faptul ca isi directioneaza atentia si se implica mai mult in realizarea acelor scopuri si cel putin o parte dintre ele se realizeaza pe parcursul anului.
Sanatatea si starea emotionala sunt doua elemente cruciale pentru fiecare persoana. O persoana bolnava si trista sau depresiva nu poate fi fericita. In schimb, atunci cand persoana se bucura de o sanatate puternica si este optimista, se poate declara fericita.
Poate ca, pana acum, din diferite motive, ai neglijat aspectele legate de sanatate si mod de viata. Nici nu mai conteaza acest lucru, din moment ce poti decide acum sa incepi un nou an cu alte ganduri si cu alte intentii.
Daca nu stii de unde sa incepi marea schimbare a stilului de viata sau daca pur si simplu ai nevoie de niste idei care sa te ajute in stabilirea unor obiective sanatoase, iti oferim in acest articol cateva idei de rezolutii pentru 2017 eficiente si relativ usor de aplicat. Ai nevoie doar de dorinta si de vointa.
5 rezolutii sanatoase pentru 2017
1. Renunta la obiceiurile negative
Gandeste-te chiar acum care sunt acele obiceiuri negative sau mici placeri vinovate la care iti doresti sa renunti cu prilejul unui nou inceput de an. Daca esti fumator, poate ca iti doresti sa renunti la tigari sau, poate consumi prea multa cafea sau bauturi carbogazoase si ar fi cazul sa le reduci consumul sau chiar sa renunti la aceste produse.
Un alt obicei negativ este sedentarismul si, daca iti doresti, este o ocazie perfecta sa scapi si de el!
2. Fa mai multa miscare
Daca ai o viata normala, cu serviciu si familie, cel mai probabil, nu ai timpul si energia necesare sa faci atata miscare si sport pe cat ti-ai dori. Desigur, nu spune nimeni ca ar trebui sa te antrenezi la fel de mult ca un sportiv de performanta. Insa, unul-doua sporturi sau activitati care implica miscare si solicitare fizica ar trebui sa se regaseasca in programul tau. Fie ca alegi sa faci inot, fotbal, sa alergi sau sa mergi pe bicicleta, mai multa miscare iti va intari sistemul imunitar, te va ajuta sa slabesti, sa scapi de stres si sa ai o stare de spirit pozitiva.
3. Mananca mai sanatos
Daca nu esti o persoana preocupata de ce, cat si la ce ora mananca, ar fi cazul sa iti organizezi mai bine acest domeniu al vietii. Tot ceea ce consumam sub forma de alimente si lichide ne influenteaza in mod direct organismul si fie ne ajuta, fie ne impiedica sa fim sanatosi si sa ne simtim bine. Partea buna este ca poti alege sa-ti organizezi un regim alimentar potrivit tie consumand mai multe fructe si legume, mai multa mancare gatita acasa si mai putine alimente procesate cumparate din comert. Pornind de la nevoile tale si de la specificul organismului tau, decide ce anume iti doresti sa schimbi la modul in care te alimentezi acum si pune deciziile in practica incepand cu 1 ianuarie.
4. Scapa de kilogramele in plus
Poate ca ai mai incercat sa slabesti in ultimii ani si nu ai reusit sa obtii rezultatele dorite sau ai renuntat la regim. Nu te descuraja. Cauta alte moduri de a slabi, potrivite tie, pe care nu le-ai aplicat pana acum. Sunt foarte multe cai de a reduce din greutate: regim alimentar, sporturi si miscare, cure de detoxifiere, proceduri cosmetice sau o combinatie din toate. Alege cea mai eficienta formula pentru tine si pune-o in aplicare anul viitor, astfel incat, peste un an, sa te bucuri mai mult atunci cand te privesti in oglinda.
5. Redu nivelul de stres din viata ta
Presiune la serviciu, griji legate de bani si de familie, – toate acestea isi lasa amprenta asupra organismului tau. Atunci cand este supus unui stres, glandele suprarenale incep sa produca adrenalina si cortizol, care, odata eliberate in sange, accelereaza bataile inimii, respiratia, tensiunea arteriala si metabolismul. Pe termen scurt, aceasta stare este usor de gestionat. Insa, stresul prelungit pe o durata mare de timp epuizeaza organismul si slabesc sistemul imunitar. Printre simptomele stresului prelungit se numara: stari de anxietate, probleme de memorie, irascibilitate, insomnie, dureri de cap, ameteli, greturi, depresie, dureri in piept, batai rapide ale inimii, raceli frecvente.
Daca ai unele dintre aceste simptome, este cazul sa pui la punct o strategie de relaxare. Tu stii cel mai bine care sunt activitatile care te relaxeaza cel mai mult. Poate fi lectura unei carti, plimbarile in aer liber, inotul, alergarea, gradinaritul, dansul, un hobby etc. Introdu in programul tau activitatile care te relaxeaza astfel incat sa le practici regulat si sa te detensionezi.
Acum, ca ai citit cele cinci obiective pe care iti propunem sa le treci pe lista ta pentru anul care vine, gandeste-te care este cel mai important pentru tine si iti poti pregati o strategie pentru realizarea acestuia.
Insa, daca reusesti sa le pui in practica pe toate cinci, la sfarsitul anului viitor vei avea o calitate a vietii mult mai buna, chiar daca vei avea acelasi venit ca cel actual.
Echipa Swimming Team iti ureaza un an nou 2017 plin de realizari frumoase!
Sursa foto: Pixabay