5 secrete care te vor ajuta sa fii un inotator mai bun

Distribuie aceasta postare:

Daca esti o persoana care practica inotul pentru intretinere fizica si pentru relaxare, cu siguranta ii privesti cu admiratie pe cei mai buni inotatori ai lumii. Desigur, inotul este principala lor activitate, motiv pentru care ajung sa avanseze atat de mult, sa-si perfectioneze tehnicile de inot si sa aiba rezultate atat de bune.

Ce poti face, insa, ca sa avansezi mai rapid atunci cand inotul este pentru tine un hobby si o modalitate de a face miscare si mergi la bazin de doua-trei ori pe saptamana?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, ti-am pregatit cateva sugestii care sa te ajute sa inoti mai bine craul, indiferent de cate ori pe saptamana mergi la bazin si de nivelul la care te afli, incepator sau avansat.

5 secrete care te vor ajuta sa inoti mai bine

1. Nu iti tine respiratia in apa. Cunosti acel sentiment ca nu mai ai aer? Acesta este cauzat de cresterea concentratiei de dioxid de carbon in plamani. Il poti evita cu usurinta daca expiri constant atata timp cat esti cu fata in apa. Ca sa inspiri, este foarte potrivita tehnica respiratiei la 3 brate, care presupune sa inspiri alternativ pe partea stanga si pe partea dreapta.

2. Relaxeaza-te! Acest sfat pare foarte simplu pana cand incerci sa-l aplici in apa, in special daca esti incepator. Atata timp cat ai corpul incordat, vei lupta cu apa si vei progresa foarte greu. In schimb, poti alege sa te relaxezi in apa si sa te concentrezi doar pe miscarile necesare pentru a avansa. Un exercitiu menit sa te relaxeze este sa plutesti pe suprafata apei avand fata in apa.

3. Tine spatele drept. Observa care este pozitia spatelui atunci cand stai pe uscat in picioare si privesti drept in fata. Aceasta este si pozitia pe care trebuie sa o ai si in apa.

4. Permite-i corpului sa alunece prin apa. Spre deosebire de alergat sau de mersul pe bicicleta, unde miscarile sunt continue, in inot ele trebuie sa fie separate unele de altele printr-o alunecare scurta. Astfel, atunci cand bratul tau intra in apa pe deasupra capului, tine-l perfect intins pentru cateva clipe inainte sa treci la faza urmatoare, efectuand o alunecare.

5. Nu depasi linia mediana a corpului. Bratul trebuie sa intre in apa la acelasi nivel cu umarul, in caz contrar vei simti ca te scufunzi in apa si deplasarea ta pe apa va incetini.

Toate cele cinci lucruri țin de aspectele tehnice ale înotului. Pe lângă acestea, nu uita de atitudinea potrivită care să te ajute să progresezi, care este de a fi deschis în fața provocărilor, de a avea încredere în tine, de a te bucura de reușite și de a nu te demotiva atunci când nu vezi rapid rezultatele pe care ți le dorești. La fel ca în cazul jocurilor de la casino, perseverența și gestionarea așteptărilor sunt esențiale pentru a progresa. Cu curaj și cu perseverență, te asigurăm că vei ajunge și la acele rezultate pe care le vizezi!

Sursa foto: Pixabay

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830