7 reguli pentru a evita infectarea cu coronavirus în afara bazinului

Distribuie aceasta postare:

În ultimele zile, epidemia cu coronavirus (COVID-19) a devenit din ce în ce mai amenințătoare și pentru România, după ce s-a răspândit rapid din China în alte țări europene, Italia fiind cea mai afectată.

Având în vedere că noul virus nu este rezistent la clor și la temperaturi ridicate, specialiștii au dat asigurări că înotul în bazine este sigur în această perioadă, dacă sunt respectate condițiile de tratare a apei cu clor și condițiile de temperatură din bazine.

Am prezentat declarațiile specialiștilor și regulile de prevenție în acest articol.

Bazinele unde organizăm cursuri de înot (bazinul Swimming Team Regie, bazinul Swimming Team Fundeni și bazinul Swimming Team Militari Residence) respectă atât condiția de tratare a apei cu clor, cât și pe cea de temperatură: în incintă aerulare i temperatură de 33-35 de grade Celsius, în timp ce temperatura apei din bazin este de 28-30 de grade Celsius.

În condițiile în care virusul nu se poate transmite în apa din bazin, trebuie să fim maxim de precauți și să respectăm condițiile de igienă pentru a evita transmiterea acestuia în afara bazinului.

Astfel, te rugăm insistent să respecți câteva reguli importante pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

 

În afara bazinului este important să urmezi aceste reguli sau, dacă însoțești un copil, ai grijă ca și el să le respecte cu strictețe:

 

  1. Fă un duș cu apă caldă înainte de a intra în bazin
  2. Duș după ieșirea din bazin
  3. Spală-te pe mâini cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde
  4. Acoperă-ți nasul și gura cu un șervețel în timp ce strănuți sau tușești
  5. Dacă nu ai șervețel, tușește în cot, nu în palme
  6. Nu îți atinge ochii, nasul sau gura dacă nu ai mâinile curate
  7. Dacă manifești semne de răceală (febră, curge nasul, dureri în gât, tuse, strănut frecvent etc.), nu veni la bazin, rămâi acasă și ține-ți starea sub observație

 

Să fim responsabili și să respectăm aceste reguli!

Dacă toate persoanele le vor respecta, riscul de transmitere a virusului va fi redus la minim. În această perioadă avem nevoie să ne întărim imunitatea și înotul este o formă de mișcare excelentă pentru întărirea sănătății!

 

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830