Vrei sa arati bine? Top 10 activitati eficiente in arderea caloriilor pe care le poti face zilnic

Distribuie aceasta postare:

Calorii

Pentru multe persoane, dorinta de a slabi, de a fi in forma si de a arata mai bine, desi este foarte puternica, pierde lupta pe ordinea de zi a prioritatilor. In ziua de astazi, timpul este foarte important pentru marea majoritate a oamenilor, care vor sa obtina rezultate rapide, insa fara sa investeasca prea mult timp.

Daca si tu te afli in situatia de a-ti dori sa arati mai bine, dar fara sa fie nevoie sa petreci cateva ore zilnic facand activitati obositoare si plictisitoare, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa afli cata energie este necesara pentru efectuarea diverselor activitati si sa le alegi pe acelea care ard cele mai multe calorii. Caci, se stie ca nu toate sporturile sau activitatile cotidiene care presupun efort sunt la fel de intense.

Totusi, faptul ca un anumit tip de exercitiu are caloriile mai rapid decat un alt exercitiu nu inseamna ca reprezinta cea mai buna optiune pentru tine.

Cel mai potrivit tip de miscare care sa te ajute sa slabesti si sa te mentii in forma este cel care iti place si care iti aduce bucurie cand il practici. Este acel exercitiu pentru care ai toata motivatia sa te dai jos din pat dimineata si sa il practici regulat. De altfel, constanta este cheia succesului.

Publicatia americana Business Insider a calculat care este numarul aproximativ de calorii pe care le ard pe ora anumite activitati in cazul unei persoane cu o greutate de 91 de kilograme.

 

Top cele mai eficiente activitati pentru arderea caloriilor:

 

  1. Alergarea rapida – 1.074 calorii pe ora

 

  1. Saritura cu coarda – 1.074 calorii pe ora

 

  1. Taekwondo – 937 calorii pe ora

 

  1. Inotul – 892 calorii pe ora

 

  1. Urcatul scarilor in viteza – 819 calorii pe ora

 

  1. Jogging – 755 calorii pe ora

 

  1. Tenis de camp – 728 calorii pe ora

 

  1. Flag football – 728 calorii pe ora

 

  1. Baschet – 728 calorii pe ora

 

  1. Mersul pe role – 638 calorii pe ora

 

Dupa cum vezi, alergarea rapida pe distante lungi este cea mai eficienta modalitate de a arde un numar mare de calorii intr-o perioada scurta de timp. Insa, pentru a beneficia pe deplin de avantajele acestui tip de miscare, ai nevoie de antrenament si de rezistenta.

Sunt si alte activitati foarte eficiente, insa si foarte solicitante in acelasi timp, precum urcatul scarilor in viteza sau saritura cu coarda.

Pe aceasta lista, inotul se situeaza pe locul 4, avand mai multe avantaje comparativ cu alte activitati: poate fi practicat lejer timp de cel putin o ora, nu afecteaza articulatiile si persoana nu resimte atat de puternic efortul.

Ceea ce poti face daca iti doresti sa slabesti fara sa depui prea mult efort este sa iti organizezi programul astfel incat sa practici pe parcursul fiecarei zile cateva activitati din lista de mai sus care iti plac. Poti alege mai multe tipuri de miscare astfel incat, la finalul zilei, sa simti ca esti mai aproape de obiectivul tau.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830