Copilul invata sa inoate? 3 beneficii ale orelor de inot de grup

Distribuie aceasta postare:

cursuri de grup

Atunci cand te pregatesti sa-i oferi copilului tau un curs de inot, s-ar putea sa te gandesti ca are nevoie de o atentie speciala, cel putin la inceput, astfel incat e posibil sa aiba nevoie de un antrenor personal. Multi parinti iau in calcul varianta de a apela la un antrenor personal de inot pentru copiii lor, pana cand afla care sunt beneficiile cursurilor de inot desfasurate in grup comparativ cu cele individuale.

In acest articol, ti-am pregatit cateva informatii care sa te ajute sa ai o imagine mai clara asupra a ce presupun orele de inot de grup comparativ cu orele cu antrenor personal, astfel incat sa iei cea mai buna decizie pentru copilul tau. Desigur, fiecare copil este diferit si decizia pe care o iei trebuie sa tina cont de caracterul si temperamentul celui mic.

 

Iata cele 3 avantaje ale orelor de inot de grup:

 

  1. Momentele de pauza

In timpul orelor de inot de grup, un instructor se ocupa de mai multi copii, astfel incat atentia lui nu este concentrata exclusiv pe copilul tau. Asta inseamna ca, pe parcursul orei de grup, copiii se bucura de ceva mai multe pauze decat intr-o sedinta unu la unu. Si, atunci cand copilul invata o miscare noua sau are propriile sale provocari legate de teama de apa, are nevoie de mici pauze pentru a se obisnui cu noile miscari si cu noile informatii receptionate de catre creier.

In ceea ce priveste siguranta copiilor, in timpul orelor de inot cu Swimming Team, instructorul se afla permanent in apa alaturi de copii, asigurandu-se in permanenta ca toti micutii fac fata cerintelor si ajutandu-i atunci cand au nevoie de sustinere.

 

  1. Copilul invata usor de la alti copii

Este binecunoscut faptul ca un copil invata cu mult mai usor de la alti copii decat de la adulti. Tocmai de aceea, pentru un copilas incepator in ale inotului este mai potrivit sa urmeze un curs de inot in compania altor copii, ei ajutandu-se involuntar unii pe altii sa deprinda mai repede tehnicile de inot. Pe langa abilitati, copilasul va invata de la colegii lui de bazin si strategii cum sa depaseasca teama de apa si cum sa faca fata diferitor situatii.

 

  1. Distractie alaturi de colegi

Unul dintre avantajele orelor de inot de grup cu Swimming Team este faptul ca cei mici se simt foarte bine in apa, se distreaza si leaga prietenii. De altfel, specialistii au constatat ca procesul de invatare este cu mult mai rapid si mai eficient atunci cand copilul are o stare emotionala pozitiva. Asadar, distractia din bazin nu face decat sa-i ajute pe copii sa asimileze rapid ceea ce le preda instructorul si sa se bucure de timpul petrecut impreuna cu alti copii, cu aceleasi interese ca si ale sale.

 

Stiind cele 3 avantaje ale orelor de inot de grup, de care copilul nu se bucura daca alegi pentru el lectiile de inot cu antrenor personal, poti lua acum decizia in cunostinta de cauza. Intr-o prima faza, poti alege sa testezi inscriindu-ti copilul la o sedinta de inot cu 50% reducere. Pentru aceasta, completeaza formularul de AICI, urmand ca noi sa te sunam in cel mai scurt timp pentru a stabili toate detaliile.

Totusi, daca in continuare consideri ca cel mai potrivit pentru copilul tau ar fi un curs de inot alaturi de un antrenor personal, poti programa sedinta in functie de programul tau si al instructorului, la numarul de telefon de la receptia bazinului Swimming Team Regie 0799.983.830.

 

Invata sa inoti si distreaza-te alaturi de noi!

 

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830