Cum te ajuta sauna sa ai o sanatate mai puternica

Distribuie aceasta postare:

Persoanele care au facut cel putin o sedinta de sauna au observat care sunt beneficiile acesteia. Insa, daca nu ai fost inca niciodata intr-o sauna, poti incepe si tu sa te bucuri de aceste beneficii. Mai ales ca, incepand cu 16 octombrie 2017, am deschis sauna de la bazinul din cadrul complexului sportiv Sportul Studentesc, situat in zona Crangasi – Regie – Grozavesti. La noi, ai ocazia de a combina inotul in bazin cu sedintele de sauna, astfel incat beneficiile pentru sanatate sa fie si mai mari.

In plus, avem cele mai bune preturi din zona pentru aceste servicii. La Swimming Team este suficient sa-ti cumperi un abonament de inot sau de agrement pentru a beneficia gratuit de accesul la sauna. Practic, poti avea acces si la bazin, si la sauna in cadrul unui abonament care costa de la 180 de lei pe luna.

 

Iata ce castiga o persoana care face sauna:

 

  1. Temperatura ridicata din sauna creste ritmul batailor inimii si accelereaza metabolismul, implicit si arderea grasimilor. Asadar, un beneficiu important este pierderea kilogramelor in plus.
  2. Un motiv pentru care numerosi medici recomanda sauna este detoxifierea organismului datorita faptului ca, prin transpiratie, sunt eliminate toxinele din organism.
  3. Sauna imbunatateste circulatia sangelui.
  4. Unul dintre efectele imediate ale saunei este intarirea imunitatii. Astfel, persoanele care practica sauna regulat au o sanatate mai puternica si racesc mai rar sau chiar deloc, chiar si in sezonul rece al anului.
  5. Sauna are efecte extraordinare de relaxare, efectul fiind vizibil atat in perioade mai agitate, cat si in cazul persoanelor care au, in general, un stil de viata stresant. De aceea, sauna este recomandata de catre specialisti inclusiv pentru tratarea depresiei.

 

Beneficii ale saunei combinate cu inotul in bazin

 

Atunci cand sauna este practicata alternativ cu scufundarea in apa cu o temperatura mai scazuta, beneficiile pentru sanatate sunt extraordinare.

In timpul celor cateva minute de sauna, vasele de sange se dilata, dupa care, in bazin, unde apa este mai rece, vasele de sange se contracta. In urma acestui proces, se intaresc peretii vaselor sangvine si scade riscul de atac de cord si de accidente vasculare.

 

Pentru a beneficia la maximum de avantajele saunei si ale bazinului, poti alege urmatorul program:

 

– 5 minute de sauna, urmate de 5 minute de bazin;

– 8 minute de sauna si alte 8 minute de bazin;

– 10 minute de sauna si apoi alte 10 minute de bazin.

 

La bazinul Sportul Studentesc, ai toate conditiile pentru a face sedinte de sauna alternativ cu inotul in bazin.

 

Contraindicatii

 

Din pacate, nu toate persoanele se pot bucura de beneficiile enumerate mai sus ale saunei. Asta deoarece temperatura foarte ridicata din interiorul saunei poate afecta persoanele cu anumite afectiuni.

Astfel, sauna este contraindicata femeilor insarcinate, precum si persoanelor cu boli circulatorii grave, tulburari neurologice, boli cronice sau cancer.

 

La bazinul Sportul Studentesc, sauna este inclusa in pretul abonamentelor, pe care le poti consulta AICI. Pentru orice informatie mai ai nevoie, ne poti contacta la numarul de telefon de la receptia bazinului 0799.983.830.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830