Beneficiile extraordinare ale inotului pentru dezvoltarea copiilor

Distribuie aceasta postare:

In dezvoltarea armonioasa a oricarui copil, sportul trebuie sa ocupe un loc important in activitatile sale. Inotul este unul dintre cele mai practicate sporturi datorita beneficiilor la nivel fizic si emotional.

Afla cum se poate dezvolta copilul tau cu ajutorul inotului.

Dobandirea unei discipline si dezvoltarea fizica

Dupa cum stii, copiii prefera sa isi petreaca timpul pe retelele de socializare sau sa stea in casa.  Insa, odata ce ii vei spune cat de multe poate face cu ajutorul inotului, il vei stimula sa isi doreasca sa faca sport.

Copiii care practica inot au un program bine stabilit, pe care il respecta datorita relatiei cu antrenorii. Acest beneficiu il poate ajuta si la scoala si mai departe in viata. Sportul te formeaza, iar inotul te dezvolta extraordinar.

Prin inot, toate grupele de muschi sunt lucrate, iar asta il va ajuta pe copil sa aiba o structura fizica armonioasa. Din punct de vedere fizic, ajuta si la imbunatatirea cardiaca si pulmonara. 

Nu mai vorbim de combaterea obezitatii infantile, rata fiind din ce in ce mai ridicata la adolescenti.

Echilibrul mental si combaterea lipsei de concentrare

Dezechilibrul copiilor este redat de lipsa sportului si a canalizarii energiei

Pe langa disciplina pe care o impune un sport si capacitatile neuronale sunt dezvoltate. Miscarea si coordonarea atator grupuri de muschi prin inot, creeaza noi tipare complexe neuronale

In alte tari europene si nu numai, copiii sunt invatati sa inoate din primele luni de viata. Tocmai de aceea, acest sport imbunatateste dezvoltarea copilului si o accelereaza.

Gandeste-te doar la cantitatea de energie pe care un copil o are si felul in care o poti canaliza spre sport. Mai mult, si din punct de vedere social sunt dobandite calitati in relationarea cu antrenorii si ceilalti copii. Socializarea va juca un rol important in sedintele de inot.

Sanatatea emotionala a viitorului adult

In dezvoltarea oricarui om, sanatatea emotionala si echilibrul inseamna o crestere armonioasa. In perioada copilariei, cei mici nu se dezvolta doar fizic, ci si emotional. Cresterea inteligentei emotionale inseamna dezvoltarea unui viitor adult, care are mult mai multe sanse la succes.

Beneficiile emotionale sunt redate prin:

  • depasirea fricii de apa
  • socializarea si integrarea in grupuri
  • canalizarea atentiei catre coordonarea fizica
  • dobandirea autocontrolului 
  • imbunatatirea stimei de sine si a increderii

Canalizarea resurselor unui copil catre activitati care necesita concentrare, organizare si atentie, inseamna atingerea unui echilibru emotional. Beneficiile inotului se extind si in activitatile copilului de la scoala si in relatia cu alti oameni.

Alege Swimming Team: echipa profesionista de inot

Ajuta-ti copilul sa se dezvolte armonios! Inotul il va ajuta sa dobandeasca calitati fizice si emotionale, care il vor face sa performeze mult mai bine.

Oferim cursuri inot copii de peste 11 ani si avem o echipa de antrenori profesionisti. Iti punem la dispozitie abonamente, atat pentru copii, cat si pentru adulti. 

Acceseaza acum serviciile noastre!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830