Care sunt cele mai antrenante stiluri de inot pentru copii?

Distribuie aceasta postare:

Cursurile de inot pentru copii reprezinta cea mai indicata alternativa pentru a-i ajuta pe cei mici sa adopte si sa mentina un stil de viata sanatos. In schimb, daca prichindelul a fost initiat in tainele acestui sport si isi doreste sa atinga standardul de performanta, atunci va fi neceser ca el sa practice diferite stiluri de inot. Fiecare exercitiu are avantajele si dezvantajele sale. Cu toate acestea, in competitii cel mic va avea nevoie sa cunoasca stilurile de inot pentru a reusi sa stabileasca care dintre ele il va ajuta sa isi invinga oponentii.

Iata care sunt cele mai antrenante stiluri de inot pentru copii!

Stil inot bras

Stilul de inot bras se executa cu capul ridicat la suprafata, mainile orientate in fata si miscarea lor in maniera semicirculara. Acest exercitiu nu se bazeaza pe viteza, cat pe rezistenta. Daca cel mic este in timpul unei competitii si simte ca nivelul sau de energie a scazut semnificativ, poate sa continue in stilul de inot bras, astfel incat sa isi revina. Cu capul la suprafata apei, acesta va avea posibilitatea sa verifice in ce punct se afla oponentii sai si sa stabileasca care este tehnica de care va avea nevoie pentru a castiga competitia.

Stil inot craul

In stilul de inot craul este important ca pozitia corpului sa se mentina dreapta, capul sa fie partial sub apa, iar miscarea mainilor sa fie alternativa. Cu alte cuvinte, o mana  isi va mentine pozitia dreapta in apa, iar cealalta se va ridica la suprafata, astfel incat sa formeze o miscare circulara. Stilul de inot craul este recunoscut pentru viteza sa. Atunci cand cel mic practica acest exercitiu, el reuseste sa innoate mult mai repede in apa. Daca copilul se afla intr-o competitie si corpul sau dispune de energia necesara, acesta poate folosi stilul de inot craul, atfel incat sa ii depaseasca pe ceilalti competitori.

Stilul de inot fluture

Stilul de inot fluture incepe prin patrunderea bratelor in apa. Aceasta se va efectua cu bratele intinse si cu palmele indreptate usor in partea exterioara. Odata intrate in apa, bratele se vor flexa usor, iar palmele si antebratele se vor indeparta de trunchi. Cand ele au ajuns in dreptul umerilor, isi schimba traiectoria spre interior. La finalul tractiunii, ele se vor orienta dinspre umeri catre coapse. In competitii, stilul de inot fluture valoreaza enorm, deoarece ofera o putere de tractiune impresionanta si il poate ajuta pe cel mic sa prinda mai multa viteza. Cu toate acestea, miscarea respectiva este clasificata in categoria exercitiilor de inot pentru avansati. Din acest motiv, ea va trebui practicata in numeroase sedinte de inot.

Asadar, cele mai antrenante stiluri de inot pentru copii sunt bras, craul si fluture. Ele ofera fie rezistenta, fie viteza, iar micutul invingator are nevoie sa le invete pentru a le pune in aplicare in viitoarele sale competitii. In cadrul acestui eveniment, exista momente in care copilul poate obosi sau ramane in urma. Astfel, practicarea acestor stiluri de inot il va antrena pentru situatia in care va fi nevoit sa stabileasca care este cel mai potrivit.

 

 

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830