Cat de importante sunt echipamentele de inot si cum trebuie sa le alegi

Distribuie aceasta postare:

Fie ca esti sportiv de performanta, fie ca practici inotul doar pentru a-ti mentine o conditie fizica buna, trebuie sa dispui de echipamentul necesar. Rolul acestuia este de a-ti permite sa desfasori antrenamentele in conditii optime astfel incat sa te bucuri de siguranta si confort.

Ei bine, am stabilit deja ca un echipament de inot trebuie sa fie indispensabil, dar ce contine acesta si la ce trebuie sa fim atenti atunci cand alegem accesoriile necesare? Toate raspunsurile se regasesc in continuarea acestui articol.

De ce este recomandat inotul

Concret, inotul ofera urmatoarele beneficii:

  • Faciliteaza oxigenarea optima a creierului;
  • Prin intermediul inotului arzi mai multe calorii decat in timpul alergarii;
  • Stimuleaza secretia de serotonina, deci ajuta la mentinerea unei stari pozitive.

Echipament de inot pentru amatori

Este posibil ca in calitate de inotator incepator sa consideri ca ai nevoie doar de un costum de baie si o casca de protectie. In realitate, lucrurile stau complet diferit. Pentru a desfasura o sedinta de inot ai nevoie de o serie intreaga de accesorii, menite sa iti usureze efortul fizic.

Accesoriile necesare pentru inot

Scopul accesoriilor de inot este de a oferi confort si siguranta. Totodata, este esential sa te asiguri ca iei in calcul calitatea acestora. De cele mai multe ori, ea este cea care face difenta.

  • Ochelari pentru inot

Ochelarii pentru inot sunt mai mult decat o necesitate.  Scopul acestora este de a proteja ochii de contactul direct cu clorul prezent in piscine si bazinele de inot. Mai mult decat atat, te vor ajuta sa te antrenezi intr-un mod mai eficient si confortabil;

  • Casca de inot

La fel ca si ochelarii pentru inot, casca joaca un rol la fel de important. Rolul acesteia nu este doar acela de a-ti proteja parul de apa din bazin, ci si de a te ajuta sa te antrenezi eficient, fara nicio grija. Atentie! Pentru a te asigura ca n-o sa-ti provoace disconfort, casca de inot trebuie aleasa in functie de marimea capului tau;

  • Rucsac pentru transportarea echipamentelor

Echipamentele tale trebuie transportante in siguranta pana la bazin. Astfel, ai nevoie de un rucsac incapator si calitativ, realizat din materiale rezistente;

  • Labe pentru inot

Labele pentru inot au scopul de a intari musculatura picioarelor in timpul antrenamentelor de inot. Altfel spus, ofera un excelent antrenament cardio, sporeste viteza in apa si eficientizeaza antrenamentul;

  • Clips pentru nas

Daca esti incepator, clipsurile pentru nas iti vor fi mai mult decat utile. Vei impiedica patrunderea apei in nas si astfel, te vei putea concentra mai bine asupra tehnicilor de inot.

Daca vei adauga toate aceste accesorii in rucsacul tau si daca le vei alege cu grija, experienta ta la bazin va fi in mod garantat mai placuta si te vei bucura de antrenamente mai eficiente!

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830