Ce grupe de muschi trebuie sa isi antreneze inotatorii pentru a obtine performante?

Distribuie aceasta postare:

Inotul este sportul care foloseste aproape toti muschii din corp, insa exista 5 grupe musculare care pot ajuta inotatorul sa obtina performantele dorite. 

Marele dorsal

Marele dorsal este un muschi aflat la mijlocul spatelui. Pentru a-l identifica, tot ce trebuie sa faci este sa iti impingi mainile in fata corpului, mai exact, in dreptul partii inferioare a pieptului.

Aceasta grupa de muschi joaca un rol important in abilitatea de a trage. Acesti muschi sunt folositi in timpul inotului, atunci cand bagi mana in apa, pana ce bratul trece de piept. Ulterior, miscarea de inaintare este preluata de tricepsi.

Cum poti dezvolta marele dorsal? – Prin tractiuni.  Ai nevoie doar de o bara suspendata la o inaltime suficient de mare astfel incat sa te poti prinde de ea. Antrenarea muschilor depinde de modul in care realizezi exercitiile. Trebuie sa pornesti de jos, cand bratele sunt complet intinse, si sa treci cu barbia de bara, in timp ce omoplatii trebuie incordati.

Tricepsii

Tricepsii sunt muschi aflati in spatele partii superioare a bratelor, opusi bicepsilor. Sunt folositi in timpul inotului, pentru stilurile liber, spate si fluture. Tricepsul este cel care da ultimul impuls in timp ce inoti si iti permite o rotatie completa a bratului, pentru a ajunge cu mana in dreptul soldului. Fara forta necesara de executare a rotatiei complete a bratului in apa, vei fi nevoit sa faci mai multe miscari (sa dai mai des din brate), iar acest lucru te va incetini.

Muschii pectorali

Muschii pectorali sunt foarte solicitati in timpul inotului, in cazul stilurilor liber si bras. Pieptul stabilizeaza intregul corp si dau cadenta cu care bati apa in timpul acestor stiluri. In schimb, nu contribuie semnificativ la forta cu care te propulsezi in apa. Pentru a-ti antrena muschii pectorali, poti realiza exercitii precum: impinsul cu haltera din pozitia culcat sau inclinat.

Abdomenul

Abdomenul este esential pentru orice sportiv. Acesta, ca si in cazul muschilor pectorali, stabilizeaza intregul corp si ofera o pozitie corecta in apa. Daca abdomenul tau nu este antrenat suficient, nu te vei putea ridica deasupra apei si astfel, vei crea o forta de tractiune inutila. Un abdomen puternic te face mai hidrodinamic, deci mai eficient si mai rapid.

Cvadricepsi

Cvadricepsii sau altfel spus coapsele, sunt folositi atunci cand sari sau lovesti cu piciorul. Desi in unele stiluri de inot picioarele sunt mai putin importante, acestea joaca un rol esential in stilurile de inot pe spate si fluture, dar si in cazul sariturilor.

Asadar, acestea sunt grupele de musculare pe care le poti antrena pentru a deveni un inotator mai rapid. Antrenamentele in afara cursurilor de inot te vor duce

 la nivelul urmator si vei fi cu un pas mai aproape de atingerea obiectivelor propuse!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830