Cele mai importante sfaturi pe care le vei primi de la un instructor de inot

Distribuie aceasta postare:

Misiunea fiecarui instructor care practica aceasta meserie din dragoste pentru apa si sport este sa le insufle si altora dragostea pentru sport si sa ii indemne sa practice un sport care sa contribuie la o dezvoltare armonioasa. Tocmai de aceea, un instructor de inot va oferi ori de cate ori are ocazia, cele mai bune sfaturi cursantilor lui.

  1. Secretul prerformantei in sport – Sa vrei sa fii cel mai bun

Cea mai mare satisfactie a unui instructor este sa isi vada cursantii progresand. Astfel, cel mai des sfat pe care o sa il ofera va avea scopul sa ii motiveze pe sportivi. Impunerea limitelelor nu aduce rezultate. Tocmai de aceea, pentru a atinge cele mai bune performante trebuie sa iti doresti tot timpul sa fii cel mai bun!

  1. Nu te compara cu alti inotatori

Un alt sfat pe care o sa il auzi de la instroctorul de inot, in special la inceput, este ”nu exista o regula general valabila cu privire la modul in care se inoata”. Toti inotatorii de performanta combina elementele si astfel, ajung sa descopere un mod complet nou de a inota, care ii reprezinta si totodata, le aduce cele mai bune rezultate. Asta inseamna ca daca vrei sa te dezvolti cat mai mult ca inotator, este total gresit sa te compari cu ceilalti.

  1. Investeste intr-un echipament de inot calitativ

Ca in fiecare sport, un echipament de inot calitativ va face diferenta. In primul rand, te ajuta sa te simti confortabil si sa obtii rezultate satisfacatoare.

  1. Transforma mersul obisnuit la bazin intr-un obicei

Daca nu aloci suficient timp inotului, nu te poti astepta la rezultate spectaculoase. Daca esti incepator, te incearca o multime de emotii sau iti este frica de apa, singura solutie este sa te obisnuiesti cu mediul acvatic.

  1. Hidrateaza-te suficient in timpul inotului

Inotul este un sport solicitant si trebuie sa ne hidratam corespunzator. Consumul lichidelor este esential, mai ales atunci cand ne dorim sa maximizam performanta. Nu uita sa iti iei sticla de apa cu tine, ori de cate ori mergi la bazin. O poti aseza la capatul culoarului de inot, iar in timpul antrenamentelor te poti opri pentru putin timp sa te hidratezi.

  1. Acorda atentie alimentatiei

Alimentatia joaca un rol esential, mai ales atunci cand iti doresti sa performezi intr-un sport anume. Consuma doar alimente usoare inainte de antrenamentele de inot. De preferat, un smoothie pentru un plus de energie.

  1. Pastreaza-ti motivatia si zambetul pe buze, chiar si in cazul unei infrangeri

Sporturile vin la pachet cu o multime de competitii. Poate ca nu le vei castiga pe toate, dar nu trebuie sa iti pierzi motivatia si zambetul.

Alaturi de un antrenor bun, inotul este mai usor si mai placut! La Swimming Team, vei primi intotdeauna tot sprijinul, cele mai bune sfaturi de la cei mai dedicati antrenori si vei putea observa progrese inca de la primele sedinte de inot!

 

 

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830