Cum sa il ajuti pe micul sportiv sa invinga frica de esec inainte de un concurs de inot?

Distribuie aceasta postare:

Se apropie prima competitie de inot la care va participa cel mic. Acela va fi momentul cand se concretizeaza tot efortul depus, antrenamentele intense si pasiunea lui pentru acest sport. Cu toate acestea, piedicile mentale nu intarzie sa apara. Fiecare copil inainte de prima sa competitie se va confrunta cu frica de esec. Cu toate acestea, un adevarat sportiv nu se defineste numai prin rezultatele pe care le obtine in cadrul unei competitii, cat prin modul in care reuseste sa se autodepaseasca. Frica de esec reprezinta cea mai mare provocare inainte de un concurs de inot pentru cei mici, iar pentru a reusi sa devina un invingator, prima competitie pe care trebuie sa o castige este cea cu el insusi. Citeste in continuare si afla care sunt metodele pe care le poti aplica, astfel incat sa il ajuti pe micul sportiv sa invinga frica de esec.

Arata-i micutului cat de mandra esti de el

Daca micutul tau este nesigur in privinta modului in care va decurge competitia pentru el, incearca sa ii reamintesti constant cat de mandra esti de eforturile depuse de el.  Nu se poate contesta faptul ca la finalul fiecarei competitii se evalueaza concret nivelele de performanta atinse de catre inotatorii tineri. Cu toate acestea, responsabilitatea, implicarea, pasiunea si efortul depus de catre micul sportiv arata ca deja a castigat cea mai mare competitie cu propria persoana. Concursul este un eveniment unde se concretizeaza toate eforturile depuse de catre micut. Daca ii repeti de cateva ori inainte de acest eveniment cat de mandra esti de el, copilul se va simti validat si apreciat. La final, principalul aspect care va influenta rezultatele sale sunt  antrenamentele pe care le-a urmat si starea cu care va incepe competitia.

Organizeaza o activitate recreativa cu doua zile inainte

Probabil ca cel mic are tendinta sa se antreneze si mai mult cu putin timp inainte de competitia de inot. Cu toate acestea, cea mai buna metoda pentru a-l ajuta pe copilul tau sa se relaxeze este sa organizezi o activitate recreativa. Puteti sa mergeti la un picnic in familie sau sa il duci intr-un parc de distractii. Organizeaza o activitate care il va ajuta pe cel mic sa se destinda, astfel incat sa uite de stresul produs de emotiile sale.

Spune-i celui mic sa se concentreze pe respiratie

Exista posibilitatea ca la inceputul competitiei, copilul sa se blocheze. Daca micul sportiv se confrunta cu teama de esec, este foarte posibil sa experimenteze un astfel de episod. Din acest motiv, trebuie sa il pregatesti pentru acea situatie. O metoda eficienta pentru majoritatea sportivilor este sa isi aloce macar un minut in care sa se detaseze de gandurile lor si sa isi concentreze atentia asupra respiratiei. Daca il incurajezi pe micutul tau sa aplice aceasta tehnica, va reusi  sa se linisteasca si sa demonstreze nivelul sau de performanta la adevarata sa valoare.

Asadar, exista multi sportivi care se confrunta cu teama de esec inaintea competitiilor. Aceasta stare este perfect normala si pentru sportivii maturi. Cu toate acestea, exista cateva metode pe care le poti aplica, astfel incat sa il ajuti pe micutul tau sa treaca peste aceasta piedica mentala.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830