Cum poti transforma teama de apa intr-o adevarata pasiune pentru inot

Distribuie aceasta postare:

Teama de apa nu dispune de un remediu miraculos prin care o poti elimina instantaneu. Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a o putea combate este sa o constientizezi si sa depui eforturi constante. Poti incepe, de exemplu, cu inscrierea la cursurile de inot. Cu ajutorul mai multor ore de exercitiu, teama de apa se va diminua treptat, iar cu fiecare progres realizat, sansele ca inotul sa devina o adevarata pasiune vor creste.

Teama de apa se traduce de cele mai multe ori prin senzatie de inec. Dar daca alegi sa aplici cateva sfaturi cu adevarat eficiente, rezultatele nu vor inceta sa apara!

Opteaza pentru cursuri de inot alaturi de un instructor

Probabil ca ai impresia ca iti cunosti mai bine fricile si modalitatile prin care le poti depasi, insa in realitate lucrurile stau altfel. Solutia nu este sa mergi la bazinul de inot singur, fara ca cineva sa te sfatuiasca sau sa iti recomande pasii pe care ii ai de parcurs. Un instructor cu adevarat dedicat si implicat va sti cu siguranta care sunt barierele de care te lovesti, dar si cum le poti dobori. Mai mult decat atat, iti va arata care sunt greselile pe care le faci si te va ajuta sa le indrepti. Te va motiva ori de cate ori ai nevoie si iti va lansa provocari menite sa avansezi in privinta acestui sport – inotul.

Trateaza tot acest proces cu rabdare

Poate esti nerabdator sa depasesti teama de apa sau ai impresia ca e relativ usor sa treci peste acest obstacol. Specialistii recomanda sa nu te abati de la regula celor 3R – rabdare, relaxare si respiratie. Nu trebuie sa pornesti niciodata de la premise de genul ”Nu voi reusi”, ”E prea greu”, ”Este prea mult efort de depus”.  Odata ce ai ajuns pe marginea bazinului, nu trebuie sa iti accentuezi frica, ci, din contra, sa fii cat mai relaxat si sa ai rabdare pana cand vei fi pregatit sa intri in contact cu apa. Aici intervine, din nou, rolul instructorului. El te va invata cum sa iti mentii respiratia si care sunt miscarile pe care trebuie sa le faci odata ajuns in apa.

Cu siguranta exista si alte trucuri pe care antrenorul tau ti le va dezvalui, insa pana atunci, retine: rabdarea, relaxarea si respiratia sunt cele mai imporante.

Poarta echipamente speciale in care sa te simti confortabil

Poate e greu de crezut, insa echipamentul joaca un rol important in majoritatea sporturilor, dar mai ales in cazul inotului. Daca echipamentul pe care il porti te face sa te simti inconfortabil, atunci sansele de acomodare cu apa se reduc. In schimb, daca echipamentul ales pentru cursurile de inot este realizat dintr-un material calitativ, care iti permite sa realizezi diferite miscari fara a te incomoda, ai toate sansele sa transformi teama de apa intr-o pasiune pentru acest sport.

Asadar, cursurile de inot alaturi de un instructor, rabdarea in procesul de evolutie si un echipament potrivit sunt cateva dintre elementele cheie care vor contribui la depasirea obstacolelor ce impiedica acomodarea cu apa.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830