Cum sa alegi un bazin de inot performant si accesibil pentru copilul tau?

Distribuie aceasta postare:

Alegerea bazinului de inot pentru copilul tau nu este o decizie usoara de luat. Aceasta devine  un amplu proces de selectie care implica numeroase activitati de documentare, evaluare si testare atunci cand incepi sa cauti. Daca ai mai incercat in trecut sa alegi un bazin de inot pentru cel mic, probabil stii ca exista posibilitatea ca locatia respectiva sa fie prea departe de casa, sa solicite o serie de preturi care depasesc considerabil veniturile tale sau ca personalul sa nu fie atat de intelegator cu prichindelul tau. Atunci cand alegi locul unde se vor desfasura cursurile de inot ale celui mic, este important sa evaluezi posibilitatile tale in functie de cateva criterii de selectie, astfel incat copilul sa se poata dezvolta armonios in activitatea sa.

Iata cateva dintre criteriile de selectie ale unui bazin de inot pentru copii!

Locatia unui bazin de inot

Primul aspect de care trebuie sa tii cont atunci cand desfasori procesul de documentare despre bazinul  de inot este locatia sa, deoarece poate sa fie neplacut pentru tine si cel mic sa petreceti o ora si jumatate pe drum, mai ales in traficul din Bucuresti. De obicei, copiii nu sunt recunoscuti pentru rabdarea lor. Astfel, traficul sau distanta semnificativa pot deveni doi factori indirecti care ii vor inhiba celui mic dorinta de a se dezvolta in acest sport. Cel mai indicat ar fi sa optezi pentru un bazin de inot care se afla la maximum 20-30 de minute de locuinta ta, astfel incat sa iti fie accesibila zona atunci cand il vei duce pe micul innotator la cursuri.

Pretul sedintelor unui bazin de inot din Bucuresti

Principalul aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca sedinta nu se achita de fiecare data cand mergi cu copilul la cursuri. De obicei, bazinul de inot percepe costurile pe un anumit numar de sedinte. Cu alte cuvinte, exista posibilitatea ca intr-un loc sa fii nevoit sa achiti 800 de lei pe 4 sedinte, iar in celalalt sa se perceapa 310 lei pe 8 sedinte. Atunci cand trebuie sa selectezi locul unde cel mic va practica acest sport, este important sa iei in considerare si pretul pe care va trebui sa il achiti, deoarece poti obtine aceeasi calitate a serviciilor si la costuri accesibile.

Calitatea apei de la bazinul de inot

Majoritatea bazinelor de inot trateaza apa in care innoata cei mici cu clor, insa exista si anumite locatii unde nu se efectueaza acest proces de dezinfectare.  Cu toate acestea, nicio varianta nu este indicata in cazul celor mici. Clorul este o componenta degradanta si pentru un adult. El nu este o optiune adecvata in cazul copiilor, deoarece corpul lor este inca in dezvoltare si prezinta un nivel de sensibilitate accentuat. In schimb, la clubul de inot Swimming Team, apa este tratata prin ionizare Salina. Acest proces este menit sa creeze un mediu favorabil de inot pentru cel mic si sa nu ii afecteze dezvoltarea fizica. Astfel , atunci cand alegi un bazin de inot, verifica pe site sau intreaba un angajat care este modul sau de tratare al apei.  In acest sens, vei reusi sa stabilesti daca locul respectiv este potrivit pentru copilul tau.

Asadar, alegerea unui bazin de inot performant si accesibil se efectueaza in functie de anumite criterii de selectie precum locatia, pretul sau calitatea apei.

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830