Cum sa gasesti motivatia de a face sport

Distribuie aceasta postare:

De cele mai multe ori, motivatia este „vinovata” pentru propriul stil de viata.

Altfel spus, in functie de motivatia pe care o avem, vom reusi sau nu sa ne atingem obiectivele propuse. Acest lucru este valabil in orice aspect al vietii, dar mai ales atunci cand decidem sa practicam un sport.

In acest articol vom discuta despre cum poti sa-ti duci la bun sfarsit fiecare plan folosindu-te de motivatie, dar mai ales cum sa o gasesti cand pare a fi de…nevazut.

Iata care sunt principalele surse de motivatie!

Antrenorii

Un antrenor te poate juta sa iti gasiti motivatia de a merge mai departe si de a performa. Cu totii stim cat este de benefic sa facem miscare, insa cu toate acestea, sfaturile care tin de sport sunt puse in practica doar la recomandarea medicului sau atunci cand constatam ca avem cateva kilograme in plus. Un antrenor te poate ajuta sa mergi mai departe atunci cand esti pe cale sa renunti. Cum? In primul rand prin puterea exemplului, iar in al doilea rand prin argumentele bine consolidate pe care din fericire, le detine cu succes.

Starea de bine de dupa antrenament

Nu ai o dispozitie tocmai buna si nu ai chef sa iesi din casa? Ei bine, in situatia prezentata, o motivatie buna te poate face „sa evadezi” din zona de confort. Si ce poate fi mai motivant decat starea de bine pe care o vei dobandi in urma antrenamentelor.

In timp ce depui efort, creierul secreta un hormon numit serotonina care genereaza o stare de bine. Astfel, dupa fiecare antrenament vei fi mult mai fericit.

Stima de sine crescuta

Practicarea unui sport aduce dupa sine o multime de beneficii printre care si cresterea stimei de sine. Daca pana acum iti doreai sa practici un sport, dar nimic nu te motiva atat de tare incat sa te apuci de treaba, stima de sine este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa te pui serios pe treaba.

Orice inceput este greu, insa odata ce atingi obiectivul propus, vei avea mult mai multa incredere in tine!

Disciplina

Fara disciplina succesul este imposibil”. As spune mai degraba ca fara disciplina NIMIC nu este posibil.

Sportul este una dintre cele mai bune metode prin care te poti disciplina. Iti vei stabili un program exact, vei fi mai responsabil si nu in ultimul rand, iti vei atinge rapid standardele impuse.

Daca nimic nu te-a motivat suficient pana acum, disciplina este un motiv bun pentru care ar trebui sa incepi sa faci miscare!

Pe langa multitudinea surselor de motivatie in alegerea unui stil de viata sanatos, aspectul fizic este un rezultat bonus ce aduce multa satisfactie.

Cu putin efort si mai multa ambitie, vei reusi sa obtii rezultate extraordinare. Dupa cum bine se stie, atunci cand arati bine, te simti bine! Asadar, vei fi mult mai motivat si dornic sa savurezi din plin toate experientele de zi cu zi.

Daca inca nu te-ai hotarat asupra unui sport, te asteptam sa descoperi placerea de a inota si implicit, sa te bucuri de toate beneficiile pe care ti le ofera cursurile de inot.

Satisfactia pe care o vei avea atunci cand observi adevaratele rezultate te va ajuta sa consideri sportul ca parte din viata ta, dar constant vei avea nevoie de noi aspecte care sa te motiveze. Important este sa le cauti si sa stii ca intotdeauna, cea mai puternica motivatie esti chiar tu!

P.s „Intotdeauna poti mai mult decat crezi!”

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830