Cum stii ce sport i se potriveste copilului tau

Distribuie aceasta postare:

[lwptoc skipHeadingLevel=”h1″]

Inot, gimnastica, sport de echipa sau individual? Ce sport i se potriveste cel mai bine copilului meu si cum reusesc sa il identific? Probabil aceasta este intrebarea cel mai des intalnita in randul parintilor.

Inainte de toate, trebuie sa recunoastem ca sportul este benefic pentru oricine. In alta ordine de idei, unul dintre cele mai importante aspecte pe care un parinte trebuie sa le ia in considerare atunci cand nu stie ce sport i se potriveste copilului, este sa se sfatuiasca impreuna cu el si sa-i asculte dorintele.

Alegerea sportului potrivit pentru copii in functie de personalitate

  1. Sportul ideal pentru copiii introvertiti

In cazul in care copilul tau vrea sa isi asume gloria doar pentru el si sa primeasca recompense pe masura efortului depus, cele mai recomandate sporturi sunt ciclismul si notul;

  1. Sportul ideal pentru copiii spontani

Daca pe cel mic il defineste spontaneitatea si spiritul competitiv, atunci ar fi bine sa il inscrii la dansuri, schi, tenis sau chiar golf;

  1. Sportul ideal pentru copiii sociabili

Copiilor sociabili i se potrivesc cel mai bine sporturile de echipa, cele in care au ocazia sa relationeze cat mai mult: volei, fotbal, tenis, dansuri, arte martiale;

Alegerea sportului potrivit in functie de varsta

  1. Sporul ideal pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2-5 ani

Pentru copiii care fac parte din aceasta categorie de varsta, inotul este cel mai recomandat sport deoarece le permite sa faca miscare si sa-si dezvolte abilitatile de baza. Pe langa beneficiile pe care acest sport le ofera fizicului, inotul dezvolta foarte bine si psihicul.

Altfel spus, daca esti parintele unui copil cu varsta cuprinsa intre 2-5 ani si iti doresti sa se dezvolte cat mai armonios atat din punct de vedere fizic, dar si emotional, inscrie-l la cursuri de inot!

  1. Sportul ideal pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6-9 ani

Intre 6 si 9 ani, abilitatile de baza ale copiilor precum alergatul, aruncatul, echilibrul si saritul sunt considerabil imbunatatite. Astfel, cele mai recomandate sporturi pentru copiii care fac parte din aceasta categorie de varsta sunt: fotbalul, gimnastica, inotul, dansul, atletismul.

  1. Sportul ideal pentru copiii mai mari de 10 ani

Dupa varsta de 10 ani, copiii sunt din ce in ce mai buni in coordonarea miscarilor complexe. De asemenea, sistemul vizual este complet dezvoltat si pot anticipa corect directia si viteza cu care se misca un obiect. In plus, se pot concentra mai mult timp asupra unei singure activitati. Astfel, cele mai recomandate sporturi la aceasta varsta sunt voleiul si baschetul.

Abilitatile fizie dobandite de copiii care practica inot

Inotul este ideal, in special, pentru copiii mici deoarece ajuta la intarirea musculaturii, sporeste coordonarea si rezistenta cardiovasculara. Este un sport recomandat inclusiv copiilor care sufera de astm deoarece stimuleaza functia plamanilor. In cazul copiilor cu probleme osoase, inotul este, de asemenea, sportul ideal deoarece in timpul antrenamentelor, apa preia din greutatea corpului si diminueaza durerea ce poate fi resimtita in timpul altor tipuri de exercitii.

Sportul inseamna disciplina, motivatie si dezvoltare. Asadar, indiferent ce sport ar alege copilul sa practice, cu siguranta va invata sa se aprecieze la justa valoare, sa isi controleze eficient impulsurile, emotiile si nu in ultimul rand, sa adopte un stil de viata sanatos!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830