De ce să vii la înot primăvara. 3 motive care te aduc la bazin

Distribuie aceasta postare:

Sursa foto: Swimming Team

A venit, în sfârșit, multașteptata primăvară, care, însă, la noi, este un anotimp foarte imprevizibil. Mai ales în luna martie, în București, vremea se poate schimba substanțial de la temperaturi de aproximativ 20 de grade Celsius până la ninsoare, zăpadă și temperaturi cu minus. Este important să avem în vedere aceste detalii importante pentru sănătatea noastră și a celor dragi nouă, mai ales a copiilor.

Chiar dacă avem convingerea că înotul este benefic pentru sănătate în orice anotimp și dacă este practicat constant, în acest articol ne oprim asupra motivelor pentru care este important să practicăm înotul primăvara și mai ales începând din luna martie.

 

3 motive pentru care să vii la înot primăvara

 

1. Înotul primăvara întărește sănătatea în sezonul răcelilor

Organismul uman se adaptează mai greu la schimbările de temperatură, iar primăvara acestea sunt frecvente, cu o variație foarte mare. Astfel, imunitatea scade, iar pe acest fond de regulă crește numărul de răceli, viroze și infecții.

Acest lucru nu trebuie să fie adevărat și pentru tine și familia ta, dacă ai grijă să previi apariția răcelilor prin întărirea imunității. Desigur, imunitatea este susținută de o multitudine de factori și depinde de tine să ții cont de ei. Ce putem face noi este să te invităm la cursurile noastre de înot pentru a-i oferi corpului tău un tip de mișcare care implică toate grupele de mușchi și care întărește sistemele respirator și circulator. Practicând constant înotul în lunile de primăvară, îți întărești în permanență imunitatea, protejându-ți organismul în fața virozelor de sezon.

 

2. Înotul primăvara pregătește persoana pentru a putea să înoate în vacanța de vară

Dacă intenționezi să-ți petreci vacanța de vară pe litoral, până la vară ai timp suficient să înveți să înoți dacă începi de pe acum un curs de înot cu 2-3 ședințe pe săptămână. 

Dacă mergi în vacanță cu copilul, este foarte important să fie familiarizat cu apa și cu mișcările de înot, chiar dacă vei fi în permanență cu el. Până la o modalitate de a face mișcare, înotul este o abilitate de supraviețuire și nu trebuie să uităm niciun moment de acest lucru. Înscrie-ți copilul la cursurile noastre de înot și, până în vară, vei vedea un copil mai încrezător și veți avea o vacanță mai relaxată.

 

3. Înotul primăvara întărește organismul, reducând astenia de sezon

Fie că ai experimentat personal sau nu simptomele asteniei de primăvară, cu siguranță ai auzit de ea. Specialiștii o definesc ca pe o stare generală de slăbiciune a organismului, de apatie, de lipsă de energie, de oboseală fizică și psihică nejustificată de vreun efort special. În unele cazuri, astenia de primăvară este asociată cu simptome depresive care pot fi de scurtă sau de lungă durată.

Printre cauzele asteniei de primăvară se numără stresul prelungit, nivelul redus de endorfine sau alergiile. Înotul este recunoscut de medici ca având efecte benefice în combaterea anxietății și a depresiei. În plus, mișcarea și relaxarea asociate înotului contribuie la producerea hormonilor fericirii. Din aceste motive, înotul te poate ajuta să reduci simptomele asteniei de primăvară sau chiar să nu le experimentezi deloc.

 

Te așteptăm, așadar, la bazin, pentru a învăța să înoți sau a practica înotul, astfel încât să-ți întărești imunitatea, să te pregătești pentru vacanța la mare și să eviți simptomele neplăcute ale asteniei de primăvară.

 

Vezi toate tipurile de abonamente la bazin și sună la recepție pentru mai multe detalii și programări: 0799.983.830.

 

Sursa foto: Swimming Team

 

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830