Cursuri de inot – Cum ii ajutam pe cei mici sa atinga performanta

Distribuie aceasta postare:

Cu siguranta fiecare parinte isi doreste tot ce este mai bun si mai frumos pentru copilul sau. Daca cel mic practica inotul, este indragostit de acest sport si iubeste competitia, atunci are toate sansele sa atinga performanta si trebuie sustinut si incurajat! Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa i le oferi copilului pentru a-l ajuta sa devina un invingator!

Fa-l sa inteleaga ca participantii competitiei nu ii sunt dusmani, ci prieteni

Este important ca cel mic sa stie ca adversarii cu care concureaza impart aceeasi pasiune ca si el, au aceleasi obiective si motivatii. In felul acesta, nu ii va percepe ca fiind ”dusmani”, va fi mai relaxat si se va focusa asupra imbunatatirii performantei.

Invata-l cum sa gestioneze pierderile, dar mai ales castigurile

Cel mic trebuie sa invete cum sa reactioneze in cazul pierderilor, insa si mai important de atat este sa stie cum sa gestioneze castigurile. Fiecare competitie castigata trebuie privita ca fiind cea mai mare motivatie de a deveni tot mai bun, si nu ca un motiv de relaxare precum: ” Sunt suficient de bun, deci o perioada de timp pot renunta la antrenamente”. Este esential sa stie ca efortul este cel care ii ofera titlul de castigator, nu rezultatele.

Arata-i ca esti implicati in activitatile lui sportive

Pentru un copil, sprijinul oferit de parinte este aspectul care il motiveaza cel mai mult. Arata-i ca esti langa el, discutati impreuna despre antrenamentele pe care le desfasoara, mentine legatura cu antrenorii, asigura-i echipamentul necesar si ofera-i o alimentatie sanatoasa. In timpul competitiilor renunta la rolul de parinte si devino cel mai mare sustinator, admirator si sa fan al copilului tau!

Evita sa il compari cu alti sportivi

Nu ii da niciodata drept exemplu evolutiile sportive ale altor copii. In timp, acest lucru este distructiv. Nu trebuie sa se gandeasca la cum au reusit altii, ci sa se concentreze doar pe atingerea propriului obiectiv!

Nu-l forta sa faca ceea ce nu vrea

De cele mai multe ori, atunci cand un copil este fortat sa participe la diverse competitii, performanta acestuia este vizibil afectata. Micutul trebuie sa faca totul din placere, abia atunci rezultatele vor fi multumitoare! De asemenea, explica-i ca nu trebuie sa castige doar pentru a nu te dezamagi pe tine, ci pentru a-si demonstra lui cat de pregatit si motivat este.

Incearca sa-i explici ca obiectivul principal este sa fie mai bun decat a fost cu o zi inainte

Daca cel mic va fi motivat, va incerca sa evolueze cu fiecare antrenament sau concurs. In timp, scopul lui principal va fi acela de a se autodepasi, iar aceasta este una dintre caracteristicile care-i va asigura succesul!

Asadar, acum ca ti-am dezvaluit reteta de care copilul tau are nevoie pentru a deveni un sportiv desavarsit, mereu invingator, nu-ti ramane decat sa o pui in practica!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830