Cursuri inot – criterii dupa care sa te ghidezi pentru cea mai buna alegere

Distribuie aceasta postare:

Inotul reprezinta una dintre cele mai dinamice activitati, care poate fi practicata atat de adulti, cat si de copii. Exista cateva criterii dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand te-ai hotarat sa te inscrii la un curs de inot. Iar aici nu ne referim neaparat la programul potrivit sau la distanta parcursa intre casa si bazin sau invers.

Pentru a te bucura cat mai mult de orele petrecute in piscina si pentru a pleca multumit, trebuie sa iei in calcul cateva aspecte esentiale inainte de primul curs. Iata care sunt acestea!

Abilitatile pe care le detii in prezent in ceea ce priveste inotul

La inceput, trebuie sa stabilesti care sunt abilitatile tale de inot din prezent. Mai exact, trebuie sa fii obiectiv si sa dai dovada de sinceritate in privinta capacitatii tale de a inota. Dupa cum bine stii deja, nu doar copiii pot invata sa inoate de la „zero”, ci si adultii. Informeaza-te despre cursuri inot adulti si alege-l pe cel de care ai nevoie! In cazul in care iti este teama de apa, nu trebuie sa ascunzi asta, pentru ca altfel risti sa stagnezi, nu sa progresezi. Vorbeste cu instructorul tau si explica-i situatia. Doar invatand elementele de baza si repetandu-le prin practica vei reusi sa obtii rezultate satisfacatoare.

Stabilirea obiectivelor inca de la inceput

In continuare, dupa ce ai identificat nivelul competentelor tale de inot, trebuie sa stabilesti obiectivele. Acestea trebuie stabilite in raport cu abilitatile specificate anterior. Trecand prin acest pas, vei fi mult mai motivat si vei dobandi mai multa incredere in tine. Mai mult decat atat, daca vei comunica aceste obiective instructorului, el va putea implementa strategii care sa te ajute in indeplinirea lor. El va organiza cursuri inot astfel incat tu sa te bucuri de progrese.

Sfat: incearca sa stabilesti si obiective intermediare, precum doborarea barierei dintre tine si apa. Poti face asta incepand prin a te relaxa plutind pe apa.

Alegerea tipurilor de cursuri inot: individuale sau in grup

Exista doua tipuri de cursuri inot: individuale sau in grup. In functie de abilitati, de obiective si de necesitati, fiecare alege una dintre cele doua variante. Cele individuale presupun desfasurarea cursurilor cu un instructor, unde nu participa nimeni altcineva in afara de cursant. Ele sunt preferate de majoritatea deoarece posibilitatea de a invata mai rapid si mai bine este mult mai mare in acest caz. Cu toate acestea, si lectiile in grup sunt apreciate. Ele te antreneaza in a fi competitiv si in a socializa cat mai mult.

Asadar, sfatul nostru este sa analizezi cu atentie toate aspectele inainte de a te inscrie la un curs de inot. Daca ai nevoie si de alte recomandari, nu ezita sa apelezi la specialistii nostri. Ei sunt gata sa te consilieze si sa iti ofere solutii.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830