Cursuri inot – O modalitate excelenta de a scapa de stres si anxietate

Distribuie aceasta postare:

Simptomele depresiei si anxietatii sunt tot mai prezente in randul adultilor, iar pe langa recomandarile medicale ale specialistilor, studiile arata ca inotul este foarte eficient in ameliorarea acestor afectiuni. Explicatia consta in faptul ca inotul imbunatateste intreaga functionare a organismului si aduce, totodata, o multime de beneficii pentru sanatatea fizica si psihica. Oamenii de stiinta au descoperit ca practicarea frecventa a cursurilor de inot ii ajuta pe oameni sa fie mai fericiti, sa-si recapete motivatia si energia necesara pentru a duce la bun sfarsit task-urile zilnice.

Legatura dintre inot si starile de anxietate/depresie

In timpul unei sedinte de inot, toti muschii sunt in miscare, insa dincolo de beneficiile fizice, inotul este un sport ce are capacitatea de a elimina stresul in mod garantat.

Este bine cunoscut faptul ca orice activitate fizica are un impact pozitiv asupra sanatatii psihice, insa inotul ofera mai mult decat atat. In contact cu apa, persoana se simte libera si implicit, se elibereaza de tot stresul acumulat de-a lungul zilei. Inotul este benefic si recomandat, in special, persoanelor cu o activitate fizica restrictiva.

Totodata, printre beneficiile enumerate se numara si imbunatatirea starii de spirit si a calitatii somnului. Astfel, in combinatie cu tratamentul recomandat de mic, inotul poate oferi rezultate uimitoare in cazul persoanelor care se confrunta cu depresia sau anxietatea.

Cursurile de inot – Un remediu eficient pentru eliminarea stresului

Adesea, stresul este un factor principal in dezvoltarea depresiei si anxietatii. In timpul inotului, creierul secreta precum serotonina si dopamina, ceea ce inseamna ca starea de bine se va imbunatati considerabil.

Astfel, inotul reprezinta fara doar si poate cea mai buna modalitate prin care poti elimina tensiunile si energiile negative pentru ca in final sa iti poti seta o gandire pozitiva.

Pentru eliminarea eficienta a stresului cotidian, este esential sa practici un sport regulat. O singura sedinta de inot te va ajuta sa te simti bine pe moment, insa pentru a putea observa beneficiile pe termen lung este nevoie sa practici acest sport in mod constant.

Un curs de inot practicat o data la doua zile este mai mult decat suficient pentru a elimina stresul acumulat timp de o saptamana.

In privinta orelor recomandata, sunt doua optiuni: fie dimineata inainte de micul dejun, fie seara inainte de cina.

Asadar, inotul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai benefice sportul in tratarea afectiunilor fizice si psihice. Te asteptam la bazinul Swimming Team sa iti iei doza necesara de energie si sanatate, indiferent de ora!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830