De ce este recomandat ca cei mici sa sustina cursuri de inot cu antrenor

Distribuie aceasta postare:

Inotul este un sport care necesita timp, fler pedagogic si multa implicare. Astfel, doar un instructor specializat va reusi sa ii invete pe cei mici tehnicile corecte de natatie. Sub atenta supraveghere a unui antrenor, cursantul nu doar ca deprinde mult mai repede abilitatile necesare, ci se va simti in siguranta.

In continuare, vom prezenta cele mai importante motive pentru care cel mic trebuie sa sustina cursurile de inot alaturi de un instructor.

  1. Alaturi de un instructor, cel mic invata mult mai repede tehnicile esentiale de inot

In general, numarul de sedinte necesare pentru ca micutul sa invete sa inoate, difera in functie de varsta, de placerea cu care inoata si de aptitudinile pe care le are. Insa in mod cert, alaturi de un antrenor va invata mult mai repede sa inoate, decat daca ar incerca sa faca asta singur sau initiat de parinti.

Un instructor dedicat va reusi sa il cunoasca indeaproape pe cel mici sa sa ii ofere un antrenament personalizat. Chiar si asa,  este nevoie de rabdare, pasiune si implicare.

  1. Un antrenor are cunostintele necesare pentru a-i oferi micutului toate informatiile necesare

Multi parinti cred ca il pot invata singuri pe copil sa inoate. In realitate, lucrurile stau complet diferit. Intr-adevar, parintii pot desfasura activitati menite sa il ajute pe micut sa se acomodeze cu apa, insa initierea tehnica trebuie lasata in mana unui specialist.

Totodata, daca parintii vor insista sa ii invete siguri pe copil cum sa inoate, trebuie sa ia in calcul faptul ca pot forma niste deprinderi incorecte ce vor fi remediate cu greu. Tocmai de aceea este recomandat ca cel mic sa beneficieze de atenta supraveghere a unui instructor, inca de la prima sedinta de inot.

  1. Un copil care practica inotul alaturi de un antrenor se va descurca foarte bine si la mare

Daca cel mic este antrenat intens de un instructor, atunci cu siguranta se va descurca sa inoate si in apa marii. Cu toate acestea, copilul trebuia supravegheat constant de parinti atunci cand se aventureaza in valurile marii.

Cele mai importante sfaturi pe care le vei primi de la un antrenor

  • Echipamentul de inot este absolut obligatoriu – Cei mici trebuie sa aiba slip sau costum de baie, ochelari pentru inot, prosop, casca de protectie si papucei;
  • Accesoriile cel mai des folosite de antrenori au rolul de a-i ajuta pe cei mici sa deprinda mai repede tehnicile de inot necesare – plutele, baghetele, ariprioarele, toate sunt necesare pentru copii, mai ales la inceput;
  • Copiii care invata sa inoate fara antrenori, au toate sansele sa inoate incorect – Nu-i incurajati pe cei mici sa inoate singuri. Nu vor face altceva decat sa se suprasolicite inutil;
  • Inotul este singurul sport recomandat chiar si copiilor sub 10 ani – Acest sport ofera o multime de beneficii fizice si psihice, printre care: dezvoltarea capacitatii toracice, deprinderea increderii in sine, construirea unui corp armonios.

Asadar, pentru ca cel mic sa se poate bucura pe deplin de toate avantajele cursurilor de inot, este esential sa le practice doar sub indrumarea unui antrenor.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830