De ce inotul imbunatateste sanatatea fizica si psihica?

Distribuie aceasta postare:

Conform ultimelor studii, anxietatea si burnout-ul au devenit prezente tot mai des in viata noastra. Oboseala cronica si lipsa de productivitate cresc odata cu fiecare an. 

Dar ce este de facut? Cum se pot combate si cum facem sa nu le lasam sa ne acapareze?

Afla de ce inotul este solutia optima pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Inotul: antrenamentul corpului si a mintii

Este demonstrat stiintific faptul ca sportul, in general, te elibereaza de stres. Poate ca nu esti un fan al alergatului sau al mersului la sala. Este un motiv in plus sa apelezi la cursuri de inot si sa experimentezi un sport nou.

Daca apelezi la cursuri de inot, vei beneficia de multe avantaje. Inotul iti confera un antrenament complet al muchilor. Mai mult, un antrenament scurt de 30 de minute in apa, echivaleaza cu aproape 1 ora de alergat. Miscarea in apa imbunatateste circulatia sangelui si articulatiile. Nu degeaba este folosita terapia in apa pentru persoanele cu dizabilitati.

Rezultatele unui studiu realizat in Marea Britanie a demonstrat cum acest sport a avut un impact major asupra sanatatii mintale a unor persoane cu probleme de acest tip. 

Calitatea somnului imbunatatita prin inot

Unul din trei adulti au probleme cu somnul

Somnul este una dintre cele mai importante elemente pentru sanatatea noastra. Dar cati adulti pot afirma ca au un somn odihnitor?

Inotul arde in jur de 350-400 kcal. pe ora. Datorita folosirii unor grupuri mari de muschi, ritmul cardiac este foarte crescut si eliberezi toata energia negativa acumulata. Problemele somnului sunt cauzate adesea de statul excesiv la birou, stres si lipsa eliberarii acesteia.

Potrivit National Sleep Foundation, majoritatea persoanelor care practica inotul, raporteaza o calitate ridicata a somnului. Schimbarile biochimice ale creierului si eliberarea endorfinelor ajuta la odihna calitativa.

Cursuri de inot alaturi de copilul tau

Daca te-ai convins asupra multiplele avantaje ale inotului, trebuie sa incerci impreuna cu familia ta. 

De exemplu, noi oferim abonamente pentru cursuri inot copii, dar si pentru adulti. Avem experienta de peste un deceniu si iti punem la dispozitie 15 antrenori profesionisti. 

Nu doar ca vei scapa de stres, anxietate sau nopti nedormite, dar vei putea sa iti petreci mai mult timp cu copilul tau. Inotul il va ajuta sa se dezvolte din toate punctele de vedere si ii va canaliza energia spre ceva productiv.

Alege antrenorii de la Swimming Team

Esti la un click distanta se rezolvarea problemelor tale si de atingerea unui echilibru al sanatatii. Pe site-ul nostru ai toate detaliile necesare despre antrenori, abonamente si alte beneficii pentru tine si familia ta.

Abonamentele noastre te vor ajuta sa beneficiezi de oferte avantajoase, gandite dupa nevoile clientilor nostri. 

Contacteaza-ne si paseste in lumea inotului, indiferent de varsta!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830