De ce recomanda psihologii cursurile de inot pentru copii?

Distribuie aceasta postare:

psihologii-recomanda-cursurile-de-inot-pentru-copii

Inotul este un sport apreciat atat in randul adultilor, cat mai ales in randul copiilor. Acest lucru se datoreaza beneficiilor aduse asupra  dezvoltarii fizice si psihice.

De cele mai multe ori, cand parintii se gandesc sa-i inscrie pe micuti la cursurile de inot, iau in calcul aptitudinile copiilor, riscurile pe care le impune acest sport, dar mai ales beneficiile.

Nenumarate studii au demonstrat ca inotul stimuleaza dezvoltarea fizica armonioasa a copiilor si ca este unul dintre cele mai apreciate si recomandate sporturi datorita efectelor multiple ale sanatatii.

Ce spun psihologii despre cursurile de inot pentru copii

Ce spun psihologii despre cursurile de inot pentru copii?

Copilaria este momentul oportun pentru consolidarea educatiei, implicit pentru dezvoltarea unei personalitati puternice.

Psihologii recomanda practicarea cursurilor de inot inca de la o varsta frageda. De ce? Pentru ca fiecare copil trebuie sa se dezvolte armonios si sanatos si mai ales, sa dezvolte o serie de aptitudini ce-l vor ajuta la progresul personal.  Sporirea competitivitatii, dezvoltarea abilitatilor de comunicare, socializarea,  formarea imaginii de sine, acceptarea regulilor, integrarea sociala. Toate acestea sunt aptitudini pe care copiii le dobandesc in urma cursurilor, esentiale, de altfel, pentru un start corect in viata fiecarui micut.

Mai mult de atat, specialistii spun ca practicarea inotului ajuta copiii sa experimenteze o gama larga de trairi si emotii precum: bucuria, teama, dar mai ales placerea de a inota.  Este extrem de important pentru fiecare copil sa descopere o activitate pe care s-o practice cu placere, si mai ales, una menita sa contribuie constant la dezvoltarea fizica, psihica si emotionala.

De la ce varsta pot merge copiii la cursuri de inot?

Ei bine, procesul de invatare a miscarilor specifice inotului, se pot practica inca de la varsta de un an. Antrenorii Clubului Sportiv Swimming Team sunt prezenti sa ajute copiii sa descopere bucuria de a inota, incepand cu varsta de 0-12 luni, pana la cei cu varsta de peste 5 ani. Abilitatea de a supravietui in apa nu ar trebui sa lipseasca niciunui copil. Practic, cursurile de inot reprezinta un cumul de beneficii pe care atat copii, cat si parintii le vor descoperi entuziasmati, pe tot parcursul abonamentului.

Copiii sunt in siguranta la cursurile de inot Swimming Team?

Absolut! Principala ocupatiei a instructorilor este aceea de a asigura parintii ca fiecare copil este supravegheat in permanenta. Niciun copil nu va intra singur in apa, iar la inceputul fiecare ore, se face incalzirea pentru a elimina orice risc de accidentare.

 Alte beneficii ale cursurilor de inot pentru copii

  • Vor dobandi abilitatilor de inot care ii pot salva viata;
  • Vor scapa de teama de apa;
  • Vor avea o imunitate crescuta;
  • Vor avea o conditie fizica buna;
  • Vor descoperi un nou mod de relaxare;
  • Vor dezvolta spiritul de echipa;
  • Vor renunta la obisnuintele inutile (tableta, telefon);
  • Vor dezvolta o mentalitate de invingatori;
  • Vor invata sa fie curajosi.

Asadar, nu exista un cadou mai frumos si mai sanatos pe care i-l poti face copilului tau, inafara abonamentului la cursuri de inot pentru copii. Ajuta-l sa descopere frumusetea de a inota si incurajeaza-l sa practice doar activitati menite sa-l dezvolte din toate punctele de vedere!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830