Importanta relatiei dintre antrenor si parinte la cursurile de inot

Distribuie aceasta postare:

Relatia dintre antrenor si parinte joaca un rol esential in dezvoltarea copilului. Cooperarea este cea mai importanta pentru ca doar in felul acesta copilul poate avea rezultate multumitoare. Aceasta regula este general valabila, nu se aplica doar in cazul inotului, ci in toate sporturile de performanta.

Pentru a intelege si mai bine importanta relatiei dintre parinte si antrenor, vom folosi exemplul scaunului cu 3 picioare. Daca un scaun are un picior mai lung si unul mai scurt, atunci acesta isi pierde echilibrul si nu va mai putea fi sustinut. Acelasi principiu se poate aplica si in relatia dintre antrenor si parinte. Daca doar una dintre persoane este implicata, succesul nu poate fi atins, iar copilul nu va beneficia de sprijinul complet si corect. In schimb, daca ambele persoane conlucreaza, atunci micutul se va simti motivat si va putea evolua constant.

In continuare, vei regasi cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o relatie eficienta cu antrenorul micutului tau.

Documenteaza-te cat mai mult despre cursurile de inot

Informeaza-te cat mai mult cu putinta despre sportul pe care micutul tau il practica. Alege surse de incredere si bifeaza doar informatiile dedicate parintilor. Metodele de antrenament, planul de lucru intra in atributia antrenorului. Este esential sa avem incredere in persoana care ne ghideaza copilul si sa nu incercam sa ii exemplificam noi, in calitate de parinti, cum ar trebui sa desfasoare fiecare sedinta de inot. Antrenorul va folosi doar metodele de antrenament sigure, care dau randament.

Nu ezita sa pui intrebari antrenorului

Este absolut firesc sa vrei sa adresezi intrebari antrenorului. Chiar daca adesea parintii par super eroi, nu le stiu intotdeauna pe toate. Astfel, ori de cate ori doresti sa afli informatii despre cum a decurs sedinta de inot sau despre modul in care evolueaza micutul tau, solicita antrenorul.

Nu te lasa influentat de miturile

In spatiul online sunt o multime de mituri cu privire la inotul practicat de copii. Ei bine, este recomandat sa le eviti si sa discuti cu un antrenor despre toate aceste subiecte. Inotul este un sport care aduce doar BENEFICII copiilor, iar acest lucru este deja bine stiut.

Aminteste-ti ca fiecare sedinta de inot cu cei mici este solicitanta

Activitatea fiecarui antrenor este demna de admirat. Explicatia consta in faptul ca fieare sedinta de inot alaturi de copii este solicitanta. Mai mult decat atat, in spatele acesteia se afla multa daruire, pasiune si motivatie. Astfel, un antrenor de inot este un cumul de cunostinte si sentimente. Incearca sa-l privesti ca atare, ofera-i un zambet ori de cate ori poti si incercati sa deveniti o echipa unita pentru a-l ajuta pe cel mic sa exceleze in sportul practicat.

La Swimming Team avem o echipa de antrenori tineri si motivati, pregatiti intotdeauna sa le ofere micutilor cursuri de inot distractive si constructive.  Scopul final este ca fiecare copil sa inoate ca adevaratii profesionisti!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830