În cât timp înveți să înoți? 5 factori care determină evoluția la înot

Distribuie aceasta postare:

Sursa foto: Swimming Team

Majoritatea persoanelor care nu știu să înoate și vor să urmeze un curs de înot sau vor să-și înscrie copiii la cursurile de înot doresc să știe de la bun început în cât timp înveți să înoți.

Este o întrebare firească, deoarece un curs de înot presupune investiția unei sume de bani în echipament și în cursul propriu-zis, precum și modificarea programului săptămânal.

Un răspuns exact la această întrebare nu poate fi dat, orcât ne-am dori să venim în întâmpinarea celor interesați. Asta deoarece ritmul evoluției la înot depinde de fiecare cursant în parte și este influențat de mai mulți factori, despre care discutăm în acest articol.

Deși este larg răspândită ideea că adulții învață să înoate mai greu decât copiii, nu putem confirma cu certitudine acest lucru, deoarece ritmul de învățare a tehnicilor de înot nu are legătură atât cu vârsta, cât cu alți factori.

 

Iată 5 factori importanți care determină ritmul în care o persoană evoluează în învățarea tehnicilor de înot:

 

1. Condiția fizică

O persoană rezistentă, cu o greutate proporțională cu vârsta și înălțimea sa va evolua mai rapid decât una supraponderală și care nu este obișnuită cu mișcarea. De asemenea, practicarea altor sporturi în trecut sau în paralel reprezintă un avantaj, persoana fiind obișnuită cu efortul fizic, precum și cu disconfortul resimțit de corp atunci când este pus în situația de a face mișcări cu care nu este obișnuit în mod uzual.

 

2. Stilul de viață

Persoanele dinamice, care au o alimentație echilibrată și un somn sănătos au mai multă energie, ceea ce le ajută să fie mai focusate și mai performante, obținând rezultate mai bune la înot și la alte sporturi. Unul dintre scopurile noastre este să susținem și să motivăm cât mai multe persoane să adopte un stil de viață sănătos, care are multiple efecte pozitive.

 

3. Motivația

Atunci când cineva, adult sau copil, își dorește cu adevărat să învețe să înoate și are motive personale pentru asta, implicarea și evoluția sunt pe măsură. Observăm acest lucru în fiecare an înainte de perioada vacanței și concediilor de vară, când multe persoane se mobilizează să facă antrenamente intensive pentru a stăpâni cât mai bine tehnicile de înot înainte de plecarea în vacanță la mare.

 

4. Atitudinea mentală

Cuvintele pe care ni le spunem în minte despre ceea ce facem și emoțiile pe care le simțim sunt mai importante decât ceea ce facem. Ele pot fie să susțină eforturile fizice, fie să le saboteze. Spre exemplu, dacă o persoană simte teamă de apă sau crede că este prea târziu sau prea greu să învețe să înoate, va dura mai mult timp până se va obișnui cu bazinul, până când se va simți confortabil și în siguranță și până când va învăța mișcările specifice înotului.

 

5. Plăcerea de a înota

Bucuria și relaxarea pe care le simte cursantul în timp ce se află în bazin îl ajută să evolueze rapid, fără ca procesul să fie îngreunat de frustrări. Poți afla dacă înotul este un sport potrivit pentru tine, care îți aduce relaxare și energie, doar încercându-l.

Apropo, ai ocazia să testezi cursurile noastre de înot înainte de a-ți cumpăra un abonament. Poți veni, pentru început, la o ședință de înot cu 50% reducere, în timpul căreia vei vedea exact cum se desfășoară o lecție de înot cu instructorii Swimming Team. Dacă îți place ideea, solicită ora de înot la jumătate de preț completând ACEST FORMULAR cu datele tale și noi te vom suna pentru a stabili când va avea loc ședința de înot.

 

 

În general, după aproximativ 3 luni de cursuri de înot de grup de 2-3 ori pe săptămână, cursanții se pot menține singuri la suprafața apei și se bucură de înot.

Dacă dorești să înveți să înoți tu sau copilul tău, sună la bazinul nostru din Regie (Str. Larisa nr, 2, Sector 6, București) pentru mai multe detalii despre program și abonamente: Tel. 0799.983.830.

 

Învață să înoți și distrează-te alături de noi!

 

Sursa foto: Swimming Team

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830