Înotul în apă deschisă. 5 sfaturi pentru a fi în siguranță

Distribuie aceasta postare:

Sursa foto: Pixabay.com

Foarte multe persoane care vin la bazin sunt motivate să învețe să înoate pentru a putea înota în siguranță în ape deschise, în special în apa mării sau a oceanului, atunci când merg în vacanță.

Pe măsură ce se încălzește vremea, tot mai multe persoane merg pe litoral. De altfel, înotul într-un cadru natural este foarte benefic pentru sănătatea fizică și mintală, reprezentând o modalitate excelentă de relaxare mai ales în perioada stresantă în care trăim.

Deoarece înotul în ape deschise presupune anumite riscuri, considerăm că este esențial să fim pregătiți și să ne luăm anumite măsuri de precauție pentru a fi în siguranță.

 

Ți-am pregătit 5 sfaturi pentru siguranța înotului în ape deschise:

 

1. Înoată exclusiv în apele curate și potrivite pentru înot

Oricât de mult ți-ai dori să înoți într-o apă deschisă, trebuie să excluzi din start râurile din oraș, lacurile artificiale din localități sau bălțile adânci. Riscurile scufundării în ape contaminate pot cuprinde infecții ale pielii, ochilor, urechilor, gâtului și, desigur, un pericol pentru viață.

 

2. Asigură-te că te orientezi în spațiu

Spre deosebire de bazin, unde spațiul este limitat, în mare, în ocean sau într-un lac, ai mult mai mult loc pentru a înota. Acest lucru înseamnă, totodată, că există riscul să te dezorientezi. Pentru a-l evita, stabilește un reper de pe mal înainte de a intra în apă și verifică frecvent unde te poziționezi raportat la acest reper.

 

3. Nu te îndepărta de zona destinată înotului

Chiar și cei mai experimentați înotători se pot confrunta, în timp ce se află în apă, cu dificultăți care nu pot fi prevăzute precum cârceii, supraoboseala, rănirea de scoici sau înțepături provocate de meduze. Deoarece siguranța este mai importantă decât ambiția, este extrem de important să nu te îndepărtezi de zona monitorizată. O provocare sigură este să înoți de-a lungul malului, și nu înspre larg.

4. Fii ușor de observat

O cască de înot în culori vii este o modalitate bună de a atrage atenția pentru a putea fi găsit rapid în cazul în care apare vreo problemă.  

 

5. Ai grijă de temperatura corpului tău

Pentru ca înotul în mare să nu se transforme într-o experiență neplăcută, observă-ți constant temperatura corpului evitând o răcire excesivă care îți poate afecta sănătatea. Asigură-te că te-ai încălzit suficient înainte de a intra în apă, iar după ce ieși, șterge-te bine cu prosopul și stai la soare sau chiar îmbracă-te, dacă temperatura nu este suficient de ridicată. O opțiune bună pentru apa rece este un costum de baie din neopren care te va proteja de pierderea energiei pentru menținerea temperaturii corpului. În orice caz, nu ar trebui să stai într-o apă rece mai mult de 20 de minute. 

 

Ține cont de toate aceste 5 sugestii de mai sus pentru a fi în siguranță atunci când înoți într-o apă deschisă. De asemenea, ascultă-ți în permanență corpul pentru a evita să-l forțezi asumându-ți riscuri nedorite.

Vrei să înveți să înoți sau să-ți perfecționezi tehnica de înot pentru a înota în siguranță în mare? Te invităm la cursurile de înot pe care le organizăm la bazinul Swimming Team Regie! 

Pentru detalii suplimentare și pentru programarea ședințelor de înot, sună la recepția bazinului: 0799.983.830.

 

Învață să înoți și distrează-te alături de noi!

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

 

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830