Înotul dezvoltă la copii aceste 5 abilități utile în viață

Distribuie aceasta postare:

Sursa foto: Swimming Team

În timp ce un copil se află în bazin în timpul orei de înot, ghidate de instructorul de înot, el nu doar învață abilitatea de a înota, ci obține mult mai mult de atât. În decursul cursului de înot, el câștigă experiențe și cunoștințe valoroase care îl ajută să parcurga mai ușor nu doar pașii dezvoltării pe parcursul copilăriei, ci și multe alte experiențe de viață.

 

Odată ce învață să înoate, copilul integrează câteva abilități și obiceiuri importante care îi cresc calitatea vieții și îl ajută să își atingă scopurile și să aibă succes:  

 

1. Încrederea în sine

În primul rând, s-a observat că, în majoritatea cazurilor, copiii care frecventează constant cursurile de înot își cresc încrederea în sine și stima de sine în mod natural, pe măsură ce obțin realizări și apreciere. Copiii au ocazia să-și clarifice faptul că orice evoluție presupune parcurgerea unor etape prin exercițiu și perfecționarea abilităților. Ei învață că acest proces se întâmplă atât în bazin, cât și în afara lui, la școală și în viață, în general.

 

2. Capacitatea de concentrare

De asemenea, înotul îi ajută pe copii să-și dezvolte capacitatea de concentrare, atât de importantă în această perioadă în care timpul petrecut în fața ecranelor sabotează abilitatea copiilor de a se concentra timp îndelungat. În bazin, copilul se poate concentra ușor asupra exercițiilor pe care le are de îndeplinit, fiind ajutat de lipsa distragerilor, de sentimentul de relaxare oferit de aflarea în apă, precum și de siguranța resimțită datorită prezenței instructorului de înot. 

 

3. Abilitatea de a evita distragerile

Pe măsură ce exersează abilitatea de a evita distragerile, în timpul orelor de înot de 2-3 ori pe săptămână, copilul învață să se concentreze pe sarcinile importante și în viața de zi cu zi. În felul acesta, părinții observă că, după ce au început cursurile de înot, copiii lor se concentrează mai ușor atât la temele pentru acasă, cât și la treburile de rutină.

 

4. Obiceiul de a face mișcare benefică pentru corp

Înotul este un sport excelent care implică toate grupele de mușchi fără a pune presiune pe articulații. Datorită acestui lucru, sportul este recomandat de medicii pediatri copiilor de orice vârstă pentru a-și dezvolta armonios musculatura. În timp ce înoată, copiii își consumă energia de care dispun într-un mod constructiv, mai ales în această perioadă de pandemie și în sezonul rece.

 

5. Relaxarea și distracția în apă 

Psihologii au observat că apa are efecte terapeutice asupra oamenilor, contribuind inclusiv la reducerea simptomelor de anxietate și chiar depresie. Odată ce învață să înoate, persoanele pot profita la maximum de timpul pe care îl petrec la bazin, la o piscină, iar vara în vacanță pe litoral. 

 

Astfel, un copil care frecventează un curs de înot este mai încrezător în propriile forțe, are o stimă de sine ridicată, are o putere de concentrare mai mare, fără a se lăsa distras ușor de la activitatea principală sau de la scopul lui. De asemenea, acest copil crește cu obiceiul de a face mișcare și de a avea un stil de viață sănătos, reușind să se relaxeze cu adevărat în apă, odată ce nu mai are teama de apă și teama de înec.

Dacă dorești să-ți înscrii copilul la cursurile noastre de înot, sună la recepția bazinului nostru pentru mai multe detalii și pentru a programa prima ședință de înot: 0799.983.830.

 

Sursa foto: Swimming Team

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830