Copilul vrea sa faca inot de performanta? 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

Distribuie aceasta postare:

cursuri inot

Dupa cateva luni de cand incep cursurile de inot, unii copii se indragostesc de acest sport si isi doresc mai mult, mai ales ca ii vad pe unii colegi de bazin la nivel avansat care fac parte din echipele de performanta.

Inotul este un sport frumos, in cadrul caruia este incurajat atat spiritul de echipa, cat si performantele individuale.

Daca si copilului tau ii place foarte mult inotul incat luati in considerare sa treceti la urmatoarea etapa, cu antrenamente mai dese in grupele de performanta, inainte de a lua o decizie, e important sa tii cont de cateva lucruri de baza despre care iti vom vorbi in acest articol.

 

5 lucruri de care sa tii cont daca vrei sa-ti inscrii copilul la inot de performanta:

 

  1. Un program de trecere de la lectiile de inot la inotul de performanta

Inainte sa-l inscrii pe copil in echipa de performanta, asigura-te ca este ceea ce el isi doreste. Pentru inceput, poti alege pentru el un abonament cu mai multe ore de inot pe saptamana la bazinul Swimming Team Regie, pentru a vedea in ce masura se acomodeaza cu noul program si in ce masura ii place. De asemenea, in aceasta etapa, este important sa discuti cu instructorii de inot care se ocupa de copil si care sunt in masura sa-i evalueze performantele si sa-ti faca o recomandare privind evolutia viitoare.

 

  1. Echipament special de inot

Inotul de performanta presupune mai mult timp petrecut in bazin, ceea ce inseamna automat ca echipamentele obisnuite se vor uza mai repede. De aceea, daca te gandesti ca al tau copil sa faca inot de performanta, va fi nevoie sa-i cumperi echipamente produse special pentru copiii care fac inot constant.

 

  1. Confruntarea cu esecul si cu succesul

Copiii care fac parte din echipele de performanta Swimming Team participa la concursuri si, astfel, au sansa de a castiga medalii si de a urca pe podium. Totodata, insa, aceasta sansa se poate transforma intr-o dezamagire daca rezultatele nu sunt la inaltimea asteptarilor. De aceea, un copil care face inot de performanta se confrunta atat cu succesul, cat si cu esecul si invata ca rezultatul este o consecinta a efortului depus inainte de competitie. Copilul invata sa piarda si invata sa castige, stiind ca munca si antrenamentele stau la baza progresului sau.

 

  1. Antrenori buni, care sa-l ajute sa creasca

Antrenorul care se va ocupa de evolutia copilului tau va fi unul dintre mentorii lui, deci e important sa fie o persoana deschisa, implicata si dedicata. Antrenorii care se ocupa de echipele de performanta ale clubului de inot Swimming Team, Andrei Petrescu si Daniel Gemanoiu, se implica in evolutia fiecarui copil, ajutandu-l sa creasca si sa-si depaseasca limitele cu fiecare antrenament.

 

  1. Siguranta in apa

Oricat de bine ar sti sa inoate, copilul trebuie sa stie ca siguranta in apa este esentiala. Dupa ce a invatat tehnicile de inot si inoata foarte bine, poate aparea tentatia de a raspunde unor provocari sau de a se aventura in miscari sau in locuri nepotrivite. Stabileste din start cu copilul ca aceste lucruri sunt interzise si ca siguranta lui in apa primeaza in fata oricaror provocari, oricat de bine stie sa inoate.

 

Daca iti doresti ca al tau copil sa faca parte din echipele de performanta Swimming Team, afla mai multe detalii despre conditiile de inscriere si despre program la numarul de telefon al bazinului Swimming Team Regie: 0799.983.830.

 

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830