5 moduri în care înotul te ajută să fii fericit

Distribuie aceasta postare:

Sursa foto: Swimming Team

Începând cu anul 2013, pe data de 20 martie, este sărbătorită Ziua Internațională a Fericirii. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat această zi drept Ziua Fericirii pentru a recunoaște importanța fericirii și a stării de bine ca scopuri și aspirații universale în viețile oamenilor din întreaga lume, precum și importanța recunoașterii lor în obiectivele politicilor publice. 

Pentru că am sărbătorit recent Ziua Internațională a Fericirii, în acest articol evidențiem câteva moduri în care înotul îi ajută pe oameni să fie fericiți și să aibă o stare de bine.

 

Iată 5 moduri în care înotul te ajută să fii fericit:

 

1. Înotul te ajută să fii fericit prin secreția hormonilor fericirii

Studiile au arătat că, în timp ce o persoană înoată, în creierul ei se secretă endorfine, recunoscute ca fiind hormonii fericirii și ai stării de bine. În general, gimnastica, sportul, mișcarea fizică inclusiv sub forma mersului pe jos stimulează secreția de endorfine. Acești hormoni au capacitatea de a reduce sensibilitatea la stres și la durere.

 

2. Înotul te ajută să fii fericit prin relaxare

Înotul este o activitate relaxantă. Din acest motiv, psihologii și terapeuții care se ocupă de vindecarea depresiilor și a stărilor de anxietate le recomandă pacienților lor să facă înot constant. 

Așadar, indiferent care sunt grijile și temerile la care te gândești înainte de a intra în bazin, ele vor dispărea în primele minute de înot. Totodată, vei observa că, luând o pauză de la activitatea mentală intensă, vei găsi mai ușor soluții la provocările pe care le ai.

 

3. Înotul te ajută să fii fericit prin starea de prezență

Pentru a te menține la suprafața apei și pentru a înota corect, este nevoie să fii într-o stare de prezență și concentrare pe mișcările corpului. Acest lucru presupune că mintea se află în prezent, nu în trecut sau viitor, fiind, astfel, detașată de orice amintiri neplăcute din trecut, precum și de fricile și incertitudinile legate de viitor.

 

4. Înotul te ajută să fii fericit deoarece îți simți corpul plin de vitalitate

Deoarece înotul pune în mișcare toate grupele de mușchi și stimulează sistemul respirator și pe cel circulator, persoanele care înoată își simt corpul plin de vitalitate și sănătate, ceea ce contribuie la o stare generală de bine. 

Mai mult, înotul ne ajută să ne reconectăm cu corpul nostru, oferindu-i doza de mișcare și provocare de care are nevoie.

 

5. Înotul te ajută să fii fericit pentru că îți place cum arăți

Înotul contribuie la menținerea greutății corpului la nivelul optim. Un aspect mai frumos al propriului corp contribuie la o imagine de sine mai bună, la mai multă încredere și la o stare de bine, nu-i așa?

 

Dacă te simți asaltat de griji și dacă nu ai mai simțit de ceva timp starea de bine și de fericire, poate că a sosit momentul potrivit să îți schimbi starea de spirit venind la bazin.

 

Te invităm la bazinul Swimming Team Regie pentru a te bucura de beneficiile înotului, și chiar de fericire!

 

Sursa foto: Swimming Team

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830