Ce sa faci astfel incat copilul sa mearga la inot iarna fara sa raceasca

Distribuie aceasta postare:

Cea mai mare temere a parintilor legata de cursurile de inot pe timp de iarna este ca cel mic ar putea raci. Din acest motiv, numerosi parinti decid sa elimine orice risc si fie amana inceperea cursului de inot pentru copil pana la primavara-vara, fie il retrag pe copil pentru cateva luni de la cursul de inot.

Stim cat de importanta este pentru tine sanatatea copilului tau. Si poate ca faptul ca medicii pediatri recomanda inotul pentru copii indiferent de anotimp nu este suficient ca sa te asiguri ca cel mic nu va raci.

Tocmai de aceea, iti oferim in acest articol pasii pe care sa-i urmezi pentru a te asigura ca al tau copil nu se va imbolnavi atunci cand va merge la inot iarna, in schimb se va bucura de beneficiile inotului pe timp de iarna.

Iata cei 5 pasi pe care sa-i urmezi pentru a evita riscul ca cel mic sa raceasca dupa ora de inot iarna:

Pasul nr. 1: Asigura-te ca bazinul unde se desfasoara ora de inot indeplineste conditiile optime. Astfel, temperatura apei din bazin trebuie sa fie de 28-30 de grade Celsius, iar temperatura aerului de 30-32 de grade. De asemenea, holul care face legatura dintre bazin si vestiare trebuie sa fie incalzit adecvat. Iar vestiarele trebuie sa fie dotate cu uscatoare de par sau cu prize ca sa poti folosi uscatorul tau de par.

Pasul nr. 2: Dupa ce copilul iese din bazin, sterge-l bine cu prosopul. Daca face un dus dupa ora de inot, asigura-te ca apa nu este fierbinte, ci de aproximativ 35 de grade.

Pasul nr. 3: Usuca-i parul cu uscatorul de par.

Pasul nr. 4: Ofera-i copilului caciula si imbracaminte adecvate, nici prea subtiri, dar nici prea groase, in functie de vremea de afara.

Pasul nr. 5: Asigura-te ca au trecut nu mai putin de 10-15 minute de cand copilul a iesit din bazin si pana iese afara, astfel incat corpul lui sa aiba timpul necesar pentru a se adapta la diferenta de temperatura.

Daca respecti toate conditiile descrise mai sus, iti poti duce copilul la inot iarna fara niciun risc de a se imbolnavi.

Mai mult decat atat, copilul isi va intari imunitatea si se va bucura de beneficiile pe care le aduce inotul in sezonul rece, despre care iti spunem mai multe in acest articol:

Inotul pe timp de iarna. 5 motive sa-ti duci copilul la bazin in sezonul rece

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830