5 moduri in care inotul il ajuta pe copil sa aiba rezultate mai bune la scoala

Distribuie aceasta postare:

inot scoala

Multi parinti stiu cat este de important ca ai lor copii sa practice un anumit sport. In general, parintii sunt constienti de faptul ca un sport contribuie nu doar la dezvoltarea sanatoasa a corpului copilului, ci si a mintii si sufletului sau.

Deoarece nu pune presiune pe articulatii si datorita faptului ca, in apa, resimtim in mod diferit greutatea corpului, inotul este un sport ce poate fi practicat la orice varsta, inclusiv de catre persoanele care, din motive de sanatate, au contraindicatie de a practica alte sporturi.

Ceea ce nu stiu, insa, multe persoane este ca, practicat regulat de catre copii, inotul ajuta inclusiv la imbunatatirea performantelor scolare.

Altfel spus, daca ai un copil care merge la scoala si iti doresti sa vezi la el rezultate mai bune, te poti gandi sa-l duci la un curs de inot.

 

Iata 5 moduri in care inotul ii ajuta pe elevi sa aiba rezultate scolare mai bune:

 

  1. Inotul dezvolta atentia copiilor

In timpul lectiei de inot, copiii primesc diferite sarcini de la instructor si, daca nu sunt atenti la explicatii si nu indeplinesc corect acele exercitii, au dificultati in a se mentine corect la suprafata apei si a-si imbunatati timpii. In plus, in bazin, este nevoie sa fii mereu atent atat la propriile tale miscari, cat si la miscarile si viteza de deplasare a celorlalti cursanti care se afla pe acelasi culoar.

Si stim cu totii ca, pentru a acumula informatiile care i se predau si pe care le invata, copilul are nevoie in primul rand sa-si metina atentia concentrata.

 

  1. Inotul imbunatateste coordonarea

Pentru a sti sa inoti, nu este suficient sa stii sa executi corect miscarile bratelor, ale picioarelor si ale capului, ci cheia este sa coordonezi corect intre ele aceste miscari. Pe masura ce se imbunatateste coordonarea miscarilor copilului in bazin, acest lucru se va reflecta si in miscarile pe care le face si in afara bazinului, fiind de mare ajutor mai ales in perioadele in care copilul invata sa faca lucruri noi, cum ar fi sa scrie.

 

  1. In timp ce inoata, copilul isi consuma energia in exces

Atunci cand copiii nu au un context potrivit sa-si exprime energia pe care o au in mod natural, ei au tendinta de a se misca foarte mult, de a alerga, de a se catara inclusiv in locuri considerate nepotrivite de catre parinti sau pedagogi. Tocmai de aceea, e important ca parintii sa tina cont de acest aspect si sa le asigure copiilor lor contexte in care isi pot consuma energia pe care o au in mod natural.

In timpul orei de inot, copilul face constant miscari ample care implica intregul corp, ceea ce reprezinta o metoda sigura pentru consumul energiei in exces.

 

  1. Somnul este mai bun dupa ora de inot

Este cunoscut faptul ca, in timpul somnului, creierul se dezvolta si prelucreaza si integreaza experientele si informatiile acumulate peste zi. Un copil care doarme insuficient sau are un somn agitat devine nervos, ii scade capacitatea de memorare si concentrare si face din ce in ce mai multe greseli. Acestea sunt motivele pentru un copil este esential sa aiba un somn de calitate. Inotul este un sport solicitant din punct de vedere fizic si, in acelasi timp, relaxant din punct de vedere psihic, motiv pentru care ajuta la asigurarea unui somn bun, ceea ce il ajuta pe elev sa fie mai atent la ore, sa se concentreze mai usor si sa retina mai bine informatiile care i se predau la scoala.

 

  1. Inotul ii invata pe copii sa fie perseverenti

Pentru a reusi sa inveti sa inoti, ai nevoie de perseverenta, deoarece a invata sa inoti este un proces rezultatele caruia se vad in timp. Perseverenta inseamna capacitatea unei persoane de a continua o actiune, oricat de dificila ar parea, pana isi atinge obiectivul. Un copil perseverent nu se da batut atat de usor nici cand nu intelege un termen nou, nici cand are o problema complicata la matematica, asa cum nu cedeaza daca miscarea de inot nu i-a reusit din prima incercare.

Mai mult, perseverenta este o calitate care il va ajuta pe copil si mai tarziu, cand va deveni adult, sa-si realizeze obiectivele propuse si sa aiba succes pe toate planurile.

 

Asadar, un copil care practica regulat inotul isi dezvolta calitati si abilitati care il ajuta sa retina mai usor informatiile predate la scoala, precum si sa rezolve sarcini din ce in ce mai dificile fara sa renunte.

Pentru ca acest sport sa devina un obicei si sa-i aduca cele mai mari beneficii copilului tau, e important sa fie practicat de cel putin 2-3 ori pe saptamana.

Sursa foto: Pixabay

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830