Inotul – inamicul depresiei

Distribuie aceasta postare:

Inotul are o multime de beneficii pentru sanatate. Pe langa faptul ca imbunatateste sistemul muscular si nu numai, studiile arata ca inotul este de mare ajutor si in lupta depresiei.

In mod regulat, ii ajuta pe oameni sa faca fata problemelor cauzate de depresie care le ingreuneaza sarcinile zilnice.

Te ajuta inotul sa scapi de depresie?

Inotul reuseste sa puna toti cei 650 de muschi in miscare, dar dincolo de asta este si o activitate linistitoare ce contribuie la eliminarea stresului. Ativitatile fizice au un impact pozitiv asupra sanatatii mintale, dar inotul da posibilitatea sa mergi in ritmul potrivit tie. Pentru practicarea acestui sport, avem nevoie de un antrenor bine pregatit pentru a invata mai bine tehnicile inotului,  dand roade in procesul de vindecare.

Efectele pozitive

Cursurile de inot sunt benefice pentru cei care se confrunta cu tulburari psihice deoarece stimuleaza mobiliatatea si coordonarea, constiinta fizica si cea de sine. Efortul fizic reduce furia si starile de anxietate si totdata, inlatura gandurile si senzatiile de negativitate. Rutina este un factor important care te retrage din zona ta de depresie.

Obiective functionale

Este necesar stabilirea unor obiective realiste. Cei care nu stabilesc de la inceput (impreuna cu antrenorul) o rutina ar putea fi descurajati. Exista studii din care reiese succesul impactat de orele de inot. Acest sport s-a dovedit chiar mai eficient decat un tratament medicamentos. In urma obiectivelor stabilite, rezultatele pozitive cu siguranta vor aparea.

Inotul – Imbunatatirea vietii sociale

Pe langa toate benificiile enumerate mai sus, viata sociala de asemenea se poate imbunatati. Participantii cursurilor de inot  isi reduc anxietatea si depresia urmand disciplina sportului practicat. Pracaticarea inotului imbunatateste aptitudinile de identificare, formare de sine, adaptare, integrare si socializare.

In concluzie, practicarea inotul experimenteaza o varietate de emotii si trairi.

“Victoria aparține celui perseverent.”

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830