Vrei să-ți întărești imunitatea? 7 lucruri pe care le poți face de astăzi

Distribuie aceasta postare:

Pandemia generată de virusul SARS-Cov-2 continuă, fiind o provocare majoră pentru sănătatea oamenilor, deja afectată de măsurile restrictive luate în ultimul an, suprapuse peste presiunea stresului și a îngrijorărilor.

În condițiile în care, chiar și în contextul demarării campaniei de vaccinare, nu există estimări clare privind finalul pandemiei, un obiectiv prioritar pentru fiecare persoană în anul 2021 este protejarea sănătății. Ceea ce fiecare poate face este să acționeze pe partea de prevenție, întărindu-și imunitatea.

Studiile efectuate până în prezent indică faptul că întărirea sistemului imunitar poate juca un rol determinant în cazul contractării noului coronavirus. Potrivit cunoscutului medic american Robert Posner, specializat în medicina internă, care citează studii medicale, factorii de risc majori în cazul infectării cu COVID-19 sunt: vârsta înaintată, obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile pulmonare și un sistem imunitar slăbit.

„Ar trebui depuse mai multe eforturi pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor cât mai curând”, a afirmat Dr. Posner. Conform acestuia, „există multe lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja de acest virus, începând cu stimularea sistemului nostru imunitar”.

 

Îți oferim în acest articol cele mai utile sfaturi care te vor ajuta să-ți întărești imunitatea pentru a-ți proteja sănătatea:

 

1. O alimentație mai sănătoasă

Organizația Mondială a Sănătății confirmă faptul că o alimentație echilibrată este esențială pentru ca oamenii să aibă o stare de sănătate bună. Potrivit specialiștilor în nutriție, o dietă echilibrată trebuie să conțină: cereale integrale, uleiuri vegetale, legume, fructe, nuci, leguminoase, pește, carne, ouă, produse lactate.

Este foarte important ca dieta să conțină cât mai puține alimente procesate, băuturi carbogazoase, făinoase, dulciuri și alcool.

Dacă suferi de anumite afecțiuni sau dacă nu te simți bine cu stilul tău de alimentație, s-ar putea să ai nevoie de ajutorul unui specialist în nutriție sau al unui medic, pentru a contura cel mai potrivit meniu pentru starea ta de sănătate.

 

2. Fă cât mai multă mișcare

Potrivit Institutului Național al Sănătății din SUA, activitatea fizică poate ajuta la eliminarea bacteriilor din plămâni și din căile respiratorii, reducând șansele de îmbolnăvire. În plus, exercițilie fizice generează și o schimbare a anticorpilor și a celulelor albe din sânge, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor.

Din aceste motive, este esențial să introduci în rutina ta zilnică sau cel puțin săptămânală anumite activități sportive precum gimnastica, alergarea sau înotul.

Deoarece înotul este un sport recunoscut pentru efectele sale benefice în întărirea inunității, te încurajăm să vii să înoți la bazinul nostru Swimming Team Regie, situat în zona Crângași-Grozăvești din București. Bazinul este deschis 7 zile din 7 pentru cursuri de înot pentru adulți și copii, precum și pentru Aqua Gym, înot de performanță pentru copii și polo pe apă.

 

3. Redu stresul

Oricât te-ai strădui să mănânci sănătos și să faci mișcare, efectele stresului asupra sănătății pot fi devastatoare. Psihologii și medicii confirmă faptul că stresul emoțional scade imunitatea. Având în vedere faptul că factorii de stres major sunt diferiți pentru fiecare persoană în parte, e important să descoperi care sunt cele mai mari frici, îngrijorări și surse de stres pentru tine și să faci acțiuni concrete, care depind de tine, pentru a reduce stresul. În lista acțiunilor cu efecte recunoscute de detensionare și reducere a stresului se numără: sportul, plimbările în natură, meditația, rugăciunea, cultivarea relațiilor calde cu cei dragi, lectura, jocurile de societate etc. Găsește cele mai potrivite activități de relaxare pentru tine și include-le în programul tău.

 

4. Un somn odihnitor

Somnul insuficient slăbește imunitatea reducând funcționarea adecvată a celulelor, precum și producția de anticorpi și crescând riscul de procese inflamatorii în organism. De aceea, e important să stabilești rutine sănătoase care să te ajute să ai un somn odihnitor de cel puțin 7-8 ore pe noapte.

 

5. Controlul greutății

Greutatea peste limita potrivită în funcție de vârstă și greutate este un factor agravant al simptomelor în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19. Obezitatea oferă un teren propice pentru dezvoltarea unui număr mare de afecțiuni precum: boli cardiovasculare, endocrine, pulmonare, diabetul zaharat, boli ale articulațiilor, infertilitate ș.a.

Conform datelor colectate de Comisia Europeană înn 2018, România se află pe locul 2 în UE în ceea ce privește sedentarismul. Practic, nu avem la nivel de națiune un obicei de a face mișcare, iar acest lucru este agravat de sedentarismul încurajat de lucrul de acasă, de izolarea la domiciliu de anul trecut, precum și de recomandările de a evita spațiile publice. În aceste condiții, fiecare persoană care vrea să aibă o imunitate puternică trebuie să facă eforturi de a-și ține greutatea sub control printr-o alimentație adecvată, prin mișcare și prin respectarea unor obiceiuri sănătoase.

 

6. Remedii și suplimente pentru întărirea imunității

Medicii și terapeuții recomandă anumite remedii naturiste sau de sinteză pentru întărirea imunității. Printre remediile naturiste care întăresc imunitatea menționăm: mierea și produsele apicole, ghimbirul, fructele și alimentele care conțin Vitamina C, cătina, echinaceea, spirulina, ginsengul, măceșele. Totodată, pe piață se găsesc diferite suplimente care conțin Vitamina C, Vitamina D, zinc, precum și alte elemente selecționate pentru întărirea imunității. Pentru a le alege pe cele potrivite, consultă medicul.

 

7. Obiceiurile sănătoase

Anumite obiceiuri ale oamenilor au un impact negativ puternic asupra sănătății. Două dintre aceste obiceiuri este consumul excesiv de alcool și fumatul. „Țigările pot slăbi sistemul imunitar. Ele afectează plămânii și celulele”, explică Dr. Robert Posner.

În ceea ce privește băuturile alcoolice, specialistul citat a explicat că, de la începutul pandemiei, consumul de alcool a crescut, pe fondul folosirii acestuia pentru reducerea stresului.

Astfel, ai mare grijă la obiceiurile tale zilnice și evaluează sincer în ce măsură te ajută să-ți întărești imunitatea sau, dimpotrivă, o erodează.

 

Introducând anumite schimbări în programul tău obișnuit, pas cu pas, vei reuși să-ți construiești noi obiceiuri care să contribuie la întărirea imunității tale, astfel încât să ai o rezistență sporită în fața oricărui virus.

Dacă dorești să practici înotul, beneficiind astfel de suficientă mișcare pentru menținerea greutății sub control, pentru energizare și pentru relaxare, te așteptăm la bazinul Swimming Team Regie, situat pe strada Larisa nr. 2 din Sectorul 6 din București.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830