Lucruri interesante pe care copiii le pot invata in cadrul unei competitii sportive

Distribuie aceasta postare:

Competitiile sportive joaca un rol extrem de important atat in dezvoltarea fizica, cat si in dezvoltarea comportamentala a copiilor. Acestea ii invata pe copii ce inseamna responsabilitatea, ce este fair play-ul, dar si cum pot deveni perseverenti in activitatile pe care le desfasoara.

Pe de alta parte, aceste concursuri pot avea efecte negative asupra micutilor, daca parintii nu stiu cum sa influenteze atitudinea copiilor fata de competitie. Ei trebuie sa ii incurajeze sa-si depaseasca limitele si sa trateze infrangerile ca pe o lectie, nu ca pe un esec.

Vei descoperi mai departe, in acest articol, ce lucruri interesante pot invata copiii de la competitiile sportive, dar si ce atitudine trebuie sa abordeze parintii.

Competitiile sportive si cum ii formeaza pe copii

In cadrul competitiilor sportive, invatarea prin consecinte devine mai eficienta. De asemenea, ei invata sa fie disciplinati si responsabili. Important este si cum privesc pierderile, dar si beneficiile participarii alaturi de lectiile care le vor fi utile in viitor. Nu in ultimul rand, micutii reusesc sa inteleaga faptul ca efortul aduce rezultate si satisfactie.

Fair-play-ul prin ochii copiilor

Este stiut deja ca fair-play-ul este unul dintre cele mai importante aspecte ale competitiilor. In momentul in care un concurent incearca sa triseze, celui mic i se poate explica faptul ca a fost o actiune involuntara si ca toata lumea ar trebui sa invete din greseli. Mai mult decat atat, el poate reprezenta un exemplu pozitiv pentru ceilalti.

Atunci cand cineva incearca sa castige necinstit, nu este recomandat sa ii evidentiezi copilului acest aspect. Cel mai bine este sa subliniezi eforturile depuse de ceilalti participanti, sa ii oferi exemple pozitive.

Ce este fair-play-ul, de fapt? O calitate care, cu cat este sadita mai devreme, cu atat va contribui la conturarea unui caracter demn de admirat.

Participarea la concurs si rolul parintilor

Cel mai important – nu puneti presiune pe copii! In caz contrar, va aparea starea de disconfort. Bineinteles ca il poti incuraja pe cel mic pentru a avea parte de noi experiente, dar asta nu inseamna ca trebuie sa insisti. Initial, competitia trebuie sa fie privita ca o joaca, deoarece pe parcurs va fi antrenat inevitabil spiritul competitiv.

In final, trebuie sa stii ca fortarea copiilor de a concura nu este decat o greseala, iar riscurile sunt destul de mari. In schimb, ii poti adresa o simpla intrebare: “Nu ai vrea sa incerci si tu?”. Este mai mult decat suficient!

Tot ce trebuie sa faci tu ca parinte este sa il sprijini in procesul de adaptare la situatiile mai putin placute, sa il inveti sa treaca cu brio peste aceste obstacole si sa nu ii fie teama de esec. In felul acesta, micutul tau va avea mai multe motive sa depuna eforturi marete si sa se antreneze mai mult.

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830