Prima sedinta de inot – Sfaturile antrenorilor Swimming Team

Distribuie aceasta postare:

Inotul necesita mult timp, rabdare si fler pedagogic. De aceea, instructorul este cea mai potrivita persoana pentru a-i invata pe copii tehnicile corecte de natatie. Inca de la o varsta frageda, cei mici pot face cunostinta cu apa si pot fi incurajati sa aprecieze sportul si totodata, sa beneficieze de un start bun in viata, atat din punct de vedere fizic, cat si mental.

Cu siguranta ai auzit si tu despre multele beneficii pe care le ofera inotul si probabil iti doresti sa iti inscrii copilul la cursurile noastre de inot, dar ai o multime de intrebari la care ai vrea sa iti raspunda o persoana cu adevarat avizata. In acest articol regasesti cele mai bune sfaturi oferite de antrenorii Swimming Team.

De ce sa inscriu copilul la cursuri de inot?

Cel mai important argument este ca inotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii mai mici de 10 ani. Motivele sunt multiple: muschii si articulatiile sunt puse in miscare fara a fi nevoie de greutate suplimentara, deci cresterea celui mici nu va fi afectata.

Conform antrenorilor Swimming Team, inotul contribuie la construirea unui corp frumos si la dezvoltarea unei personalitati armonioase – Psihicul copilului va fi modelat in asa fel incat sa se obisnuiasca cu munca si totodata, va fi ghidat de ambitie si perseverenta in orice actiune.

Dezvoltarea functiilor cognitive, dezvoltarea atentiei, adoptarea unui comportament focusat catre atingerea obiectivelor, toate acestea sunt rezultate obtinute in urma unor antrenamente constante de inot.

Sfaturile antrenorilor Swimming Team pentru inotatorii incepatori

  • Echipamentul de inot este obligatoriu – Copiii ar trebui sa fie echipati corespunzator pentru sedintele de inot (slip pentru baieti/costum de baie pentru fete, papuci, prosop, ochelari pentru protejarea ochilor, casca de protectie). Acestea nu ofera doar confort in timpul sedintelor de inot, ci si siguranta.
  • Accesorii folosite pentru inotatorii incepatori sunt esentiale – Antrenorii Swimming Team folosesc o gama variata de accesorii (plute, baghete, ariprioare, labe de inot) care ii ajuta pe inotatorii incepatori sa se simta in siguranta si totodata, sa deprinda rapid si corect tehnicile de inot.
  • Copiii care invata sa inoate fara antrenor, vor ajunge sa deprinda tehnici incorecte – Multi parinti se gandesc sa ii invete chiar ei pe cei mici sa inoate. Din pacate, aceasta idee nu va face altceva decat sa il solicite si sa il oboseasca pe copil intr-un mod total inutil. In final, va ajunge sa inoate incorrect si chiar sa se accidenteze.

Daca iti doresti ca micutul tau sa se dezvolte armonios, sa capede independenta, incredere si sa adopte un stil de viata sanatos si disciplinat, il asteptam la cursurile de inot Swimming Team. Pentru noi, relatia antrenor-parinte este una extrem de importanta. Astfel, pentru orice informatie suplimentara, iti stam la dispozitie si suntem pregatiti in orice moment sa iti oferim cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea optima a copilului tau!

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830