5 lucruri de care are nevoie copilul ca sa faca progrese rapide la inot

Distribuie aceasta postare:

progrese inot

In activitatea noastra ca instructori de inot la Clubul de Inot Swimming Team, discutam zilnic cu parinti care isi doresc foarte mult sa vada cum ai lor copii avanseaza rapid si se bucura de progrese vizibile in invatarea tehnicilor de inot.

Sunt parinti care stiu ca sportul ii ajuta pe copii nu doar sa-si dezvolte corpul si sa-si mentina sanatatea, ci si sa dobandeasca un set de calitati care ii ajuta sa aiba rezultate scolare mai bune, succes in activitatile lor si relatii frumoase. Tocmai de aceea sunt, de multe ori, nerabdatori sa vada si rezultatele eforturilor copiilor de a invata sa inoate.

In acest articol, iti vom prezenta cele mai importante lucruri de care are nevoie copilul pentru a face progrese rapide la inot. Rezultatul final depinde de combinatia dintre acesti factori.

 

5 factori de care depinde progresul copilului la inot

 

 

  1. Consecventa

In inot, la fel ca in alte sporturi si in orice alt domeniu unde vrem sa avansam, consecventa este cheia reusitei. Din acest motiv, cate o sedinta de inot facuta sporadic nu are cum sa-l ajute pe copil sa invete sa inoate bine si corect. In schimb, un copil care merge regulat la bazin pentru lectii de inot, fara sa faca pauze, are sansa sa invete mult mai repede si sa aiba rezultate frumoase.

 

  1. Implicare

Este foarte important ca celui mic sa-i placa sa inoate, sa-i placa la bazin, sa-i placa sa-si petreaca timpul alaturi de instructor si de colegii de bazin. In caz contrar, implicarea lui va fi minima, ceea ce inseamna ca va invata mai greu si progresele vor intarzia sa apara. De aceea, nu iti forta copilul sa vina la bazin si, daca vrei sa-i placa sa inoate, construieste-i o imagine frumoasa despre acest sport, vorbeste-i despre beneficiile inotului. Odata intrati pe usa bazinului, noi vom avea grija sa-i aratam cat de minunat este acest sport, mai ales cand este practicat cu bucurie, intre prieteni.

 

  1. Practica

Daca vii cu copilul la bazin o data pe saptamana, este minunat, pentru ca practica permanenta este cea care il ajuta pe copil sa evolueze. Totusi, noi le recomandam parintilor care vor sa vada progrese mai rapide sa-i aduca pe copii la bazin de doua ori pe saptamana, pentru rezultate optime. Doua ore de inot pe saptamana este un numar suficient de lectii pentru ca un copil sa mentina ritmul, sa nu uite ce a invatat si sa-si rafineze din ce in ce mai mult abilitatile de inot. Daca, insa, se simte atras de inot si isi doreste mai mult, il incurajam pe copil sa se indrepte catre echipele de performanta.

 

  1. Ritmul propriu de invatare

Copiii sunt diferiti si noi stim acest lucru. Unii copii invata mai repede, altii au nevoie de mai mult timp pentru a observa si pentru a insusi noile miscari, in timp ce altii au nevoie de mai multa practica pentru a reusi. Oricare dintre variante este perfect normala. Si aici intervine abilitatea instructorilor nostri de a-si adapta cerintele si exercitiile in functie de ritmul copiilor pe care ii insotesc in procesul de invatare sa inoate. Tot ce ai de facut ca parinte este sa cunosti ritmul copilului tau, sa nu-l fortezi sa avanseze mai repede decat poate si sa-i incurajezi toate eforturile pe care le face.

 

  1. Instruire calificata

Exista persoane care au invatat sa inoate in mod natural, alaturi de familie sau de prieteni. De cele mai multe ori, insa, tehnicile de inot pe care le stapanesc nu sunt cele corecte, ceea ce face ca aceste persoane sa oboseasca mai repede sau sa inoate mai lent decat daca ar invata si ar exersa miscarile corecte de inot sub supravegherea unor instructori specializati. Tocmai de aceea, consideram ca este foarte important ca persoanele, in special copiii, sa invete sa inoate sub indrumare specializata. Toti instructorii si antrenorii din echipa Swimming Team au studii de specialitate, care ii ajuta sa descopere rapid greselile pe care le fac cursantii, sa le dea cele mai potrivite exercitii pentru a le corecta si sa ii ajute sa invete sa inoate corect in cele 4 stiluri de inot consacrate.

 

Fiecare dintre cei cinci factori de mai sus influenteaza ritmul in care copilul invata sa inoate si obtine rezultate in acest sport. Ce poti face tu ca parinte este sa-l incurajezi pe parcursul acestui proces si sa-i fii alaturi, sustinandu-i initiativele.

Te asteptam impreuna cu copilul tau la bazinele unde desfasuram cursuri de inot (bazinul Swimming Team Regie si bazinul Swimming Team Militari Residence), pentru a invata sa inoate in propriul sau ritm, alaturi de antrenori dedicati si alti copii veseli!

 

 

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830