Expediție pentru explorări subacvatice în Egipt

ÎNVAȚĂ SĂ TE SCUFUNZI ȘI VINO ALĂTURI DE NOI !

 

Clubul Exploratorilor Marini

Este o oportunitate pentru pasionații de lumea subacvatică de a explora, de a descoperi și de a simți bucuria vizitării locurilor sălbatice de pe planeta noastră.

Facem acest lucru predând abilități și oferind experiențe membrilor noștri care le permit să experimenteze aceste locuri sălbatice într-o manieră compatibilă cu conservarea lor. Pentru a explora zonele sălbatice subacvatice, oferim membrilor noștri excursii și evenimente care îi aduc în natură pentru a o descoperi prin educație și alte moduri interesante.

 

SCUBA Diving-ul

Constituie cel mai deosebit sport extrem de pe planetă. In lumea subacvatică, puteţi privi frumusetea delicata a micilor pesti in preajma unui recif tropical viu colorat. Puteti simţi exaltarea înotului alaturi de broastele ţestoase de mare, delfini sau balene. Cu foarte puțin antrenament, puteți face filmulețe subacvatice ce va vor încanta familia si prietenii. Ca scufundator, puteti vedea istoria cum se deruleaza, pe masură ce descoperiti comori fabuloase si oraşe scufundate.

Scufundările sunt un sport extrem pe care il puteti face aproape oriunde în lume. De la epavele din Marile Lacuri pana la recifurile tropicale din Australia, de la padurile de varec din California pana la coastele stancoase din Marea Mediterana, oriunde este apa, de obicei se poate face si SCUBA diving. Atata timp cat sunteţi sanatosi si aveti echipamentul si pregatirea necesara, puteti sa va bucurati de scufundari.

Cursul NAUI Scuba Diver

Puteti sa va bucurati de placerea scufundarilor prin efectuarea si absolvirea cursului NAUI SCUBA Diver, care vă certifică pentru scufundare până la 18 metri pentru tot restul vieţii. Există tipuri de scufundări mai complexe si provocări pe care le puteţi experimenta mai tarziu, dar cunoştinţele de bază despre SCUBA Diving vă vor permite să vă începeţi propria aventură subacvatică.

este una dintre cele mai importante asociații internationale de brevetare a scafandrilor și instructorilor de scufundare la nivel mondial având în prezent cel mai mare număr de cluburi afiliate. Din anul 1997, sediul central se află la Tampa, Florida, S.U.A. Scopul NAUI este de a permite oamenilor sa se bucure de activitatile subacvatice cat mai sigur posibil, oferind educatie practică de cea mai înaltă calitate și de a promova în mod activ conservarea și protectia mediului subacvatic din lume.

Este cea mai potrivită cale pentru vizita cele mai frumoase locuri pe care le are de oferit Marea Rosie, o lume subacvatică unică prin peisaje, flora si fauna.

Acest safari, cu durata de 7 zile este conceput pentru scufundători de toate nivelele, de la începatori la avansați, care doresc să descopere sau să redescopere sudul Mării Roșii!

Expediția este potrivită si pentru cei care doresc să își obtină brevetul Advanced SCUBA Diver. Vom avea sansa de a ne scufunda la recifuri si epave, ziua si noaptea, la adancimi mai mici sau mai mari, de pe barcă si in curent (drift dive) si de a face fotografiere subacvatică. Programul zilnic include 3 – 4 scufundari in fiecare zi. Insotitorii nescufundatori sunt bineveniti. La bordul luxoasei ambarcatiuni, aceștia pot face plajș, snorkeling, inițiere în scufundare (Discover Scuba Diving), etc.

 

Cursul 3. Participarea la safari pentru explorarea Mării Roșii

26.10 – 02.11.2024

Incluse în pachet

cost 1.700 EURO (estimat)

Neincluse in pachet, dar obligatorii

Costuri opționale

Detalii si conditii de participare:

Orar informativ de zbor :

Charter direct (orarul poate fi modificat de catre operator):

Atentie:

Ambarcatiunea: STAR JET

Itinerariu, program orientativ

­ Ruta de sud
26.10.2024

Sosire Hurghada, transfer Port Ghaleb, imbarcare, aranjare pe cabine;

27.10 – 01.11.2024

Navigatie, check-dive, 3-4 scufundari/zi, repere: Abu Dabbab, Sataya Reef – Fury Shoals - St John’s, Elphistone;

01.11.2024

dupa-amiaza – intoarcerea in portul Port Ghalib / Hurghada, cumparaturi in oras;

02.11.2024

Mic dejun, transfer aeroport Hurghada, decolare

St. John's

St. John’s este cel mai sudic grup de insule al Egiptului din Marea Roșie, foarte aproape de granița cu Sudanul. Locația îndepărtată înseamnă că nici o barcă de excursie de o zi nu merge acolo. Prin urmare, nu numai că este posibil să fim singura barcă din locație, speciile timide de viață marină nu sunt speriate de scafandri și de zgomotul bărcii. Condițiile mării sunt excelente, cu o vizibilitate superbă pe tot parcursul anului și temperaturi ale mării ușor mai calde decât la nord.

Scufundările sunt un sport extrem pe care il puteti face aproape oriunde în lume. De la epavele din Marile Lacuri pana la recifurile tropicale din Australia, de la padurile de varec din California pana la coastele stancoase din Marea Mediterana, oriunde este apa, de obicei se poate face si SCUBA diving. Atata timp cat sunteţi sanatosi si aveti echipamentul si pregatirea necesara, puteti sa va bucurati de scufundari.

Elphinstone

Elphinstone are o lungime de 300 de metri, cu laturile mari, și rulează de la nord la sud. La mijloc este la doar 1 m adâncime, însă pereții cad abrupt până la adâncuri. Curentul de aici poate fi foarte puternic, ceea ce este bine, întrucât înseamnă marine life. Curenții sunt cel mai adesea de la nord la sud, dar se pot schimba chiar și în timpul scufundării. Vizibilitatea este de obicei în jur de 25 m.

Vârful recifului este unul dintre puținele locuri în care puteți vedea rechini Oceanic Whitetip în apă puțin adâncă (un altul este Bahamas). Sunt animale curioase și vor veni să se uite la scafandri. Elphinstone are, de asemenea, mulți corali foarte frumoși.  zgomotul bărcii. Condițiile mării sunt excelente, cu o vizibilitate superbă pe tot parcursul anului și temperaturi ale mării ușor mai calde decât la nord.

Scufundările sunt un sport extrem pe care il puteti face aproape oriunde în lume. De la epavele din Marile Lacuri pana la recifurile tropicale din Australia, de la padurile de varec din California pana la coastele stancoase din Marea Mediterana, oriunde este apa, de obicei se poate face si SCUBA diving. Atata timp cat sunteţi sanatosi si aveti echipamentul si pregatirea necesara, puteti sa va bucurati de scufundari.

Fury Shoals

În sudul adânc al Mării Roșii egiptene se află Fury Shoals, un lanț de 20 de recife de aproximativ 30 km lungime. Este cunoscut ca fiind una dintre cele mai bune locații de scufundări cu recifuri impunătoare, lagune, drop-off și epave extraordinare. Aici intalnim formațiuni uriașe de corali colorați, viața marină fiind abundentă (Anemonas, Octopus, White Tip Reef Sharks, Barracudas, Giant Trevallies, Tuna and Dolphins).

Majoritatea locurilor de scufundare din St. John’s au adâncimi sunt destul de superficiale în comparație cu alte zone din Marea Roșie. Adâncimile medii de scufundare de 20 de metri sunt normale, iar adâncimea maximă medie este de aproximativ 30 de metri. Cu toate acestea, unul dintre cele mai populare site-uri de scufundări de la St. John’s (Habili Ali) se află la maximum 65 de metri, dar nu vă așteptați să mergeți mult mai adânc de 30 de metri. Dangerous Reef (Gota Gibli) nu este deloc periculos și este diferit de majoritatea celorlalte locuri de scufundare din zonă.  Shaab Sataya, cel mai mare sistem de recife din Fury Shoal, are ziduri pe care pot fi zarite amfore antice. Tot aici exista posibilitatea de a înota cu delfini prietenoși și jucăuși. Shaab Abu Galawa Saghira, cu minunata sa gradina de corali, in forma unui amfiteatru, este cu adevarat memorabila.

Bărcile care găzduiesc safari pentru scufundări în liveaboard includ în mod normal St. John’s ca parte a itinerariilor lor „Deep South”. În funcție de condițiile meteorologice și de mare, de pregătirea scafandrilor și de viața marină recent observată, se poate petrece aici una sau două zile întregi. Există destul de multe site-uri de scufundări pentru a petrece două zile întregi, fără ca cineva să simtă că este repetitiv. Puțin mai departe de coastă spre est se află Insula Zabargad și Rocky Island, care sunt uneori incluse în itinerariu.

Majoritatea site-urilor de scufundare aici sunt „gotas” sau „habilis”. Un gota este un sistem de recif care sparge suprafața, iar habilis sunt recife scufundate care au vârfuri puțin mai adânci și nu sunt ușor de observat de pe barcă. Aceste locuri de scufundare au adesea pereți abrupți sau înclinați în toate direcțiile, iar unele sunt suficient de mici pentru ca scafandrii să înconjoare în timpul unei scufundări. Dar acest lucru depinde de curenții din ziua respectivă. Deși uneori curenții pot fi puternici la Sfântul Ioan, în general sunt destul de blânzi în comparație cu gurile înguste din Golful Suez și Golful Aqaba din nordul în Mării Roșii.

Indiferent de locațiile de scufundări din St. John pe care le vizitați, garantat vă veți bucura de scufundări frumoase în apă limpede, cu o bogata marine life de văzut.

0799 983 830