Distractie si rezultate bune, in Tabara de schi Swimming Team 2018

Distribuie aceasta postare:

tabara de schi 2018

Distractie, aer curat, schi si promisiunea ca la anul vom reveni in aceeasi formatie! Participantii la Tabara de schi Swimming Team din acest an, desfasurata in perioada 3-9 februarie 2018, s-au bucurat de zapada si de experiente de neuitat alaturi de cei 3 instructori de schi din echipa Swimming Team.

Mai exact, au venit in tabara din statiunea Straja, judetul Hunedoara, ca sa invete sa schieze sau sa-si perfectioneze tehnica de schi in total 32 de cursanti, dintre care 8 adulti si 24 de copii.

Deoarece nivelul de cunoastere a tehnicilor de schi era diferit, cursantii au fost impartiti in 2 grupe, incepatori si intermediari. In timp ce intermediarii au consolidat tehnica schiului, executand exercitii diferite de restul grupei (mai multe coborari cu teleschiul), incepatorii, care au avut contact cu schiul pentru prima data, au invatat pas cu pas ce au de facut pentru a cunoaste si a practica tehnicile corecte de schi.

Desigur, cele mai mai provocari le-au avut incepatorii: de la a invata cuvinte noi (rastel, clapar, cantul schiului etc.), pana la coborare directa cu incarcarea schiului din deal. Totul a fost o adevarata aventura pentru ei. Si cel mai greu pentru ei se pare ca a fost sa se desparta de gadget-urile lor iubite, telefonul sau tableta. Pe durata taberei de schi, copiii aveau acces la telefoane si tablete doar seara, intre orele 20:30-21:30.

 

Efortul si implicarea determina rezultatele

 

O noutate pentru copii a fost si inviorarea: in fiecare zi, incepand cu ora 7:00, pe intuneric, cu totii ieseau afara pentru a alerga pe munte si a face gimnastica de inviorare timp de 30 de minute. Dupa inviorare, toata lumea mergea la micul dejun, astfel incat la ora 8:30 sa fie pregatita pentru aventura de peste zi!

De la ora 9:00, pe partie, incepea lucrul pentru pregatire si consolidare in invatarea tehnicii schiului. Pentru 20 de secunde de placere de a cobori pe partie, era nevoie sa urce 3 minute cu schiurile in picioare.

Efortul sustinut nu este pe placul tuturor si, de aceea, rezultatele au fost diferite de la cursant la cursant. „La schi, ca si la inot, se cunoaste cine trage chiulul si cine munceste”, spun instructorii care au insotit cursantii in Tabara de schi Swimming Team.

Pana la sfarsitul taberei, in procent de 99%, toti au invatat sa faca coborare cu schiurile in  picioare, cu exceptia de 1% a celor care spuneau ca sunt accidentati.

In ziua de marti, participantii au avut parte de o surpriza, o excursie la Pestera Bolii, care a insemnat pentru cei mici prima experienta intr-o pestera naturala subterana.

Iar joi, toti cursantii au facut cunostinta cu telescaunul si s-au bucurat de placerea de a aluneca cu schiurile fara sa mai urce.

Tabara de schi Swimming Team s-a incheiat cu zambete pe buze, cu un grup de WhatsApp si cu promisiunea participantilor ca, si in anul 2019, vor merge in aceeasi formatie in Tabara de schi din statiunea Straja si ca vor face cunoscute tuturor persoanelor dragi trairile si experienta alaturi de SWIMMING TEAM!

Vezi si acest filmulet in care am adunat amintirile din Tabara de schi Swimming Team 2018:

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830