Tot ce trebuie sa stii despre alegerea ochelarilor de inot pentru copii

Distribuie aceasta postare:

Atunci cand iei decizia de a-l inscrie pe cel mic la cursuri de inot pentru copii, ai nevoie sa iei in calcul toate instrumentele de care va avea nevoie in procesul sau. In caz contrar, sansele prichindelului de a atinge standardele de performanta vor fi mult mai reduse. Obiecte precum ochelarii de inot, costumul de baie adecvat sunt menite sa ii asigure tot confortul necesar copilului in procesul sau de invatare. Din acest motiv, este important sa te informezi corect in privinta deciziei.

Ochelari de inot- cum alegi in functie de culoarea lentilelor?

Lentilele pentru ochelarii de inot sunt disponibile in doua variante: transparente si cele nuantate. A doua categorie este recomandata persoanelor care intentioneaza sa inoate intr-un spatiu deschis. Reflexiile solare din exterior sunt prezente si in apa, iar acestea pot ingreuna activitatea copilului, deoarece razele pot fi deranjante pentru ochi. Pe de alta parte, ochelarii de inot cu lentile transparente sunt cea mai recomandata varianta atunci cand iei decizia de a-l inscrie pe cel mic la cursuri in acest sens. Datorita faptului ca lectiile se desfasoara intr-un spatiu inchis, acestea sunt cele mai potrivite pentru a mentine un nivel optim de vizibilitate in apa.

Ochelari de inot- dimensiuni

Probabil ai experimentat si tu situatia in care ai incercat sa inoti cu ochelari speciali si ai constatat ca iti intra apa in interiorul lor. Un factor care influenteaza aceasta situatie este raportul dimensiunilor dintre marimea capului si cea a ochelarilor de inot. Daca cel mic isi va desfasura procesul cu o pereche prea mare pentru el, atunci nu ii va putea folosi. Din acest motiv, este indicat sa optezi pentru o varianta care se adapteaza pe marimea capului. In acest sens, poti alege o pereche de ochelari de inot cu o curea reglabila. Astfel, daca dimensiunea initiala nu rezoneaza cu cel mic, aceasta va putea fi adaptata in functie de marimea capului sau.

Ochelari de inot- functiile

Atunci cand alegi o pereche de ochelari de inot este important sa citesti eticheta produsului, deoarece acolo vei gasi precizari in privinta aspectelor esentiale. Printre acestea se numara si functia de anti-aburire. Pe parcursul procesului de invatare, exista posibilitatea ca lentilele ochelarilor de inot sa se abureasca dupa ce a fost expirat aerul in interiorul lor. Cu toate acestea, este important ca cel mic sa beneficieze de toata vizibilitatea necesara atunci cand inoata. In caz contrar, acesta poate face greseli sau se poate accidenta. Astfel, este indicat sa achizitionezi o pereche de ochelari pentru inot cu functia de anti-aburire, astfel incat copilul sa nu aiba probleme in timpul procesului de invatare.

Asadar, cand alegi o pereche de ochelari de inot pentru cel mic, ai nevoie sa verifici anumite aspecte precum dimensiunea, functiile si implicit culoarea. Respectarea indicatiilor minime in privinta alegerii unei perechi de ochelari de inot il va ajuta pe cel mic sa atinga standardul de performanta la care isi doreste sa ajunga.

 

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830