Vii la bazin? 11 reguli pe care orice înotător trebuie să le știe

Distribuie aceasta postare:

reguli la bazin

Un bazin de înot este un loc în care intră zilnic sute de persoane. Iar în anumite intervale orare mai aglomerate, în bazin se află simultan zeci de persoane, adulți și copii, dintre care unii abia învață primele mișcări de înot, în timp ce alții au învățat demult toate procedeele de înot.

Din aceste motive, este important să respectăm anumite reguli de comportament la bazin, pentru păstra o bună ordine și organizare, astfel încât fiecare persoană să se bucure de înot în siguranță, simțindu-se respectată și fără să fie incomodată sau chiar lovită întâmplător.

 

Regulile de bază pe care fiecare persoană care vine la bazin trebuie să le cunoască:

 

 1. Echipamentul de înot este același pentru adulți și copii și constă în: costum de baie, ochelari de înot, cască de înot, papuci de baie și prosop sau halat de baie care să absoarbă bine apa.

 

 1. Încălzirea mușchilor care vor fi implicați în exercițiile de înot este necesară înainte de a începe antrenamentul propriu-zis. În felul acesta, eviți eventualele entorse și febra musculară.

 

 1. Culoarul de înot pe care te poziționezi trebuie să fie cel potrivit nivelului abilităților tale și vârstei tale. Dacă nu ești sigur pe care dintre culoare să intri în bazin, întreabă instructorii de înot și ei te vor direcționa spre culoarul potrivit.

 

 1. Săriturile în bazin pot fi făcute cu permisiunea sau la indicația instructorilor și atunci când culoarele nu sunt foarte aglomerate sau atunci când fac parte din exercițiile de înot. Cursanții au nevoie să învețe să exerseze și săriturile, sub supravegherea instructorilor. Atenție la copiii mai activi care nu au răbdare și se grăbesc să sară în bazin fără să aștepte indicațiile instructorului. În acest caz, învață-l pe copil să aibă răbdare, pentru siguranța lui și a celorlalți colegi de oră, să asculte ce îi spune instructorul și să execute exercițiile indicate.

 

 1. Când ai nevoie de o pauză, ia-o la unul dintre capetele bazinului, pentru a nu îi încurca pe ceilalți înotători de pe același culoar, în cazul în care te oprești la mijlocul culoarului.

 

 1. Nu ocupa mult timp capătul culoarului. După ce te-ai odihnit puțin, continuă exercițiile primite de la instructor, nu ocupa prea mult timp capătul culoarului, deoarece fiecare înotător de pe culoarul respectiv are nevoie și el să treacă pe acolo. În timpul orei de înot ne concentrăm mai puțin pe socializare și mai mult pe mișcare și dezvoltarea abilităților de înot.

 

 1. Atunci când vrei să depășești un înotător mai lent decât tine, fă-o cu respect față de el: depășește-l pe partea ei stângă și, dacă este cazul, îl poți atenționa că urmează depășirea printr-o ușoară atingere înainte de a intra în depășire. Evită să înoți la o distanță foarte mică de colegii de bazin pentru a te feri de posibile coliziuni.

 

 1. Când sunt 2 persoane pe culoar, regula este să împărțiți culoarul pentru a evita ciocnirile atunci când vă întoarceți. Nu uita să urmărești ce face colegul de bazin pentru a nu lovi sau a nu fi lovit din greșeală.

 

 1. Când pe culoar sunt de la 3 persoane în sus, toți înoată în cerc, în direcția împotriva acelor de ceasornic. În bazin, se înoată întotdeauna pe partea dreaptă.

 

 1. Respectul față de colegii de pe culoar și de pe culoarele vecine, precum și față de instructorii de înot și restul personalului bazinului este esențial. Dacă te nemulțumește ceva, cel mai corect este să îi comunici persoanei implicate ce te deranjează folosind un ton calm. Cu respect reciproc, se poate depăși orice neînțelegere sau conflict!

 

 1. La finalul orei de înot, după ce ieși din bazin și te încalți cu papucii de baie, mergi cu atenție către vestiar, pentru a evita să aluneci cu papucii uzi, luând în considerare și faptul că, după o oră petrecută în bazin, ai nevoie de câteva secunde pentru a te reobișnui cu greutatea corpului tău pe uscat. Fă un duș cu apă caldă (nici rece și nici fierbinte), șterge-te bine și usucă-ți bine părul. În sezonul rece, este nevoie să treacă aproximativ 10-15 minute de când te-ai uscat înainte de a ieși afară, astfel încât corpul să se acomodeze cu temperatura.

 

Respectând aceste reguli de bază, atât tu, cat și ceilalți înotători, vă veți bucura de o atmosferă plăcută în care să vă antrenați abilitățile de înot fără incidente neplăcute!

 

Sursa foto: Swimming Team

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830