Vrei să-ți revii rapid după naștere? De ce înotul este una dintre cele mai eficiente soluții

Distribuie aceasta postare:

Vrei să-ți revii rapid după naștere

 

Dacă ai născut de curând, cel mai probabil, îți dorești să scapi cât mai repede de kilogramele în plus pe care le-ai acumulat pe parcursul sarcinii. Abia aștepți să revii la greutatea ta obișnuită pentru a te simți bine și pentru a-ți recâștiga accesul la hainele tale îndrăgite.

Una dintre activitățile care ajută mult la arderea caloriilor și la refacerea corpului după sarcină este înotul. Datorită faptului că efortul este minim și rezultatele foarte bune, precum și datorită faptului că înotul nu pune presiune pe articulații, este un sport recomandat de specialiști pentru revenirea după naștere.

De asemenea, înotul pune în funcțiune musculatura întregului corp, contribuie la îmbunătățirea tonusului muscular și te ajută să-ți recapeți energia de care ai atâta nevoie în această perioadă. În plus, înotul întărește imunitatea, ceea ce înseamnă că scade riscul de infecții și de răceli în sezonul rece.

 

La cât timp după naștere poți începe orele de înot

 

Deoarece îți dorești să revii cât mai curând la greutatea ta de dinainte de a rămâne însărcinată, probabil că te întrebi cât timp ar trebui să treacă după naștere până când să începi să înoți.

Pentru a evita eventualele infecții, specialiștii recomandă să aștepți aproximativ 4-8 săptămâni după naștere până când să reiei activitatea sportivă. Asigură-te că alegi cel mai potrivit moment pentru a intra în bazin, discutând cu medicul specialist sau cu medicul de familie.

După ce începi programul de înot, fii atentă în permanență la simptomele fizice care pot apărea. În cazul în care apar sângerări sau simți anumite dureri, mergi de urgență la un consult medical pentru a depista din timp eventualele probleme de sănătate.

Odată ce începi orele de înot postpartum, ideal ar fi să înoți un interval de timp cuprins între 30 de minute și o oră în fiecare zi.

Însă, în funcție de cât de mult ajutor ai în îngrijirea bebelușului, s-ar putea să nu dispui de acest timp în fiecare zi, la care se adaugă timpul alocat drumului spre și dinspre bazin. În acest caz, te-ar ajuta foarte mult să-ți organizezi programul în așa fel încât să ajungi la bazin cel puțin de două ori pe săptămână. Te invităm să consulți lista abonamentelor noastre la bazinul Swimming Team Regie și Swimming Team Fundeni, pentru a-l alege pe cel care ți se potrivește cel mai bine: ABONAMENTE.

 

Alte trucuri care te ajută să slăbești după naștere

 

În procesul de revenire la forma ta fizică ideală, nu pune presiune pe tine, deoarece orice presiune pe care o pui îți va da un disconfort care, la rândul lui, poate afecta lactația sau bebelușul. Așadar, alege să-i oferi corpului tău timpul de care are nevoie pentru a arde caloriile  și pentru a reduce numărul de kilograme treptat, într-un ritm sănătos pentru tine.

Asigură-te că te hidratezi suficient înainte de ora de înot și după ce ieși din bazin. Nu te forța, pentru că oboseala își poate spune cuvântul, ci înoată în ritmul tău.

Totodată, dacă îți dorești să atingi cele mai bune rezultate, nu te rezuma doar la înot. Alege un regim alimentar echilibrat care să-ți asigure toate elementele nutritive de care ai nevoie pentru recuperarea organismului după naștere, precum și pentru lactație, dacă alăptezi, însă care să nu conțină un exces de alimente care să îngrașe. Dacă nu reușești să găsești cel mai potrivit regim alimentar pentru tine, consultă un specialist în nutriție care să te ajute.

Alte activități recomandate de medici după naștere sunt mersul pe jos, joggingul și mersul pe bicicletă.

Alege activitățile care ți se potrivesc, în cadrul unui ritm de viață liniștit în care să te recuperezi cel mai bine și să ai energia de care ai nevoie pentru a avea grijă de puiul tău.

Noi suntem la bazin pentru tine! Apelează cu încredere pentru orice întrebare legată de cursurile noastre de înot!

 

Sursa foto: Pixabay.com

Distribuie aceasta postare

Cine suntem?

Swimming Team este un club de inot dedicat atat copiilor, cat si adultilor, pentru initiere si perfectionarea inotului. Clubul a fost creat din pasiunea pentru acest sport si din dorinta de a invata si promova inotul tuturor persoanelor.

Localizare

Sediul Swimming Team Club

zona Regie, Clubul Sportul Studentesc

Adresa

str. Larisa, nr. 2, sector 6, Bucuresti

Program

Luni – Vineri

7 AM – 10 PM

Sambata – Duminica

8 AM – 18 PM

Contact

Telefon

0728 225 444

E-mail

office@club-inot.ro

0799 983 830